Κοσμος

Γιος μεγιστάνα σκότωσε με μαχαίρι τον φίλο του για ένα videogame

Τον μαχαίρωσε 27 φορές - Το κεφάλι του θύματος είχε σχεδόν κοπεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Videogame
Videogame/©Twitter

Στη φυλακή ο γιος μεγιστάνα στην Ουκρανία που σκότωσε με 27 μαχαιριές τον φίλο του για ένα videogame.

Ένοχος για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής κρίθηκε ένας 14χρονος στην Ουκρανία. Ο Βασία Τούρντα σκότωσε με 27 μαχαιριές τον 15χρονο φίλο του, Βασία Ποπ. Είχε προηγηθεί έντονος καβγάς κατά τη διάρκεια videogame που έπαιζαν θύμα και θύτης στο σπίτι του δεύτερου στον οικισμό Nizhnyaya Apsha. Όπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος δράστης είναι γιος ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάστηκαν εικόνες από το εσωτερικό της έπαυλης, οι οποίες δείχνουν το πάτωμα, τις σκάλες και διάφορα έπιπλα να είναι γεμάτα αίματα. Η γιαγιά του 14χρονου ήταν αυτή που αντίκρισε νεκρό τον 15χρονο, με το κεφάλι του να έχει σχεδόν κοπεί. Ειδοποίησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του ανήλικου δράστη.

Ανήλικος γιος μεγιστάνα στην Ουκρανία σκότωσε με 27 μαχαιριές τον φίλο του

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Βασία Τούρντα κάρφωσε το μαχαίρι στον λαιμό του Βασία Ποπ, ενώ βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο της έπαυλης. Στη συνέχεια, σε κατάσταση αμόκ, τον κυνήγησε στο σπίτι, καταφέρνοντάς του πολλαπλά χτυπήματα. Ο πατέρας του θύματος χαρακτήρισε «μανιακό» τον δράστη και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.

Άγρια δολοφονία 15χρονου στην Ουκρανία από τον 14χρονο φίλο του

«Ο γιος μου δέχθηκε συνολικά 27 μαχαιριές. Οι ειδικοί μού είπαν ότι το μοιραίο χτύπημα ήταν αυτό στον λαιμό, με το οποίο σχεδόν τον αποκεφάλισε. Στη συνέχεια "βεβήλωσε" το κορμί του» ανέφερε συντετριμμένος ο πατέρας του θύματος.

Ο 15χρονος Βασία Ποπ που δολοφονήθηκε με μαχαίρι
Ο 15χρονος Βασία Ποπ που σκοτώθηκε με μαχαίρι/©Twitter

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνια, αναγνωρίζοντας ότι ο Βασία Τούρντα είχε υποστεί «βία, συστηματική παρενόχληση και συνεχείς προσβολές» από τον Βασία Ποπ. Οι δικαστές αναγνώρισαν, επίσης, ότι το θύμα είχε προκαλέσει τον γιο του μεγιστάνα, πριν ο τελευταίος αρπάξει το μαχαίρι και τον δολοφονήσει. Στο παρελθόν, μάλιστα, είχε κατεβάσει τα παντελόνια του 14χρονου δράστη σε δημόσιο χώρο (καφετέρια), παρουσία κοριτσιών.

Ο 14χρονος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Ουκρανία
Ο 14χρονος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος στην Ουκρανία/©Twitter

Ήδη, πάντως, περιφερειακοί εισαγγελείς ζητούν την αύξηση της ποινής στα 15 χρόνια.

Με πληροφορίες από The Sun/Mirror

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ