- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Βασανιστήρια κατά συλληφθέντων Τούρκων πρώην διπλωματών
Kαταγγέλει ο Δικηγορικός Σύλλογος Άγκυρας
Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Άγκυρας κατήγγειλε σήμερα ότι τουλάχιστον πέντε πρώην εργαζόμενοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υπέστησαν βασανιστήρια
Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Άγκυρας κατήγγειλε σήμερα ότι τουλάχιστον πέντε πρώην εργαζόμενοι του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υπέστησαν βασανιστήρια μετά τη σύλληψή τους για φερόμενες σχέσεις με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, οι πέντε άνθρωποι καταγγέλουν ότι υπέστησαν «βασανιστήρια και κακοποίηση».
Τους ισχυρισμούς διέψευσε η αστυνομία της Άγκυρας, η οποία υπογράμμισε σε δήλωση της ότι όλοι οι ύποπτοι αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με το νόμο και πως όσοι εξακολουθούν να κρατούνται έχουν τη δυνατότητα να συναντώνται τακτικά τους δικηγόρους τους.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος, επικαλούμενος καταγγελίες των θυμάτων, τόνισε ότι τα βασανιστήρια έγιναν από μέλη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT και όχι από την αστυνομία. Ένας από τους κρατούμενους ανέφερε στον Δ.Σ. ότι απειλήθηκε με «σοδομισμό με γκλοπ».
Ένα βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP έθεσε σήμερα το θέμα αυτό στο κοινοβούλιο και ζήτησε σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της βουλής Φουάτ Οκτάι την έναρξη έρευνας σχετικά με τα καταγγελλόμενα βασανιστήρια που φέρεται ότι υπέστησαν εκατό πρώην εργαζόμενοι του υπουργείου Εξωτερικών.
Οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει την 20η Μαΐου εντάλματα σύλληψης κατά 249 εν ενεργεία ή πρώην εργαζομένων του τουρκικού ΥΠΕΞ, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για δεσμούς με το κίνημα FETO του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Σχεδόν τρία χρονιά μετά, οι αρχές έχουν επιδοθεί σε ένα πογκρόμ εναντίον των υποστηρικτών του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιεροκήρυκα με εκκαθαρίσεις πρωτοφανούς κλίμακας στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Περίπου 55.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και περισσότεροι από 140.000 απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, με το κύμα συλλήψεων να συνεχίζεται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα υπάρξει ποτέ καμία σαν αυτήν» - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το πανάκριβο αντικείμενο δεν έχει βρεθεί ακόμα
Η ζωή της Ντόλι Πάρτον ήταν άρρηκτα δεμένη με την οικογένειά της
Σαφές μήνυμα προς τον Σύρο πρόεδρο αλ Σαράα
Ο Γκάο Ζεν, κάτοικος Νέας Υόρκης, είχε συλληφθεί ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στο Πεκίνο
Οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να τοποθετήσει νέες νάρκες στην περιοχή «θα καταστρέφεται άμεσα»
Απάντηση της Οτάβας στις αμερικανικές κυρώσεις
Λύθηκε το μυστήριο με το αμερικανικό αεροσκάφος
Το περιστατικό ξεκίνησε ως «οικογενειακή διαμάχη» και κατέληξε σε τραγωδία
Για τη μεταφορά του ιστορικού κτίσματος χρησιμοποιήθηκε η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική «hikiya»
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.