- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
British Airways, η πρώτη δυτική αεροπορική εταιρεία που θα εκτελεί και πάλι δρομολόγια στο Πακιστάν.
Η British Airways θα ξαναρχίσει τις πτήσεις προς το Πακιστάν την επόμενη εβδομάδα, 10 χρόνια αφότου διέκοψε τη δραστηριότητά της στη χώρα αυτή με αφορμή τις βομβιστικές επιθέσεις σε ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ. Θα γίνει έτσι η πρώτη δυτική αεροπορική εταιρεία που θα εκτελεί και πάλι δρομολόγια στο Πακιστάν. Οι πτήσεις της British Airways διακόπηκαν μετά τη βομβιστική επίθεση στο ξενοδοχείο Marriott, το 2008, σε μια περίοδο που το Πακιστάν συγκλονιζόταν από αλλεπάλληλα βίαια επεισόδια. Η ασφάλεια έχει πλέον βελτιωθεί και οι επιθέσεις ακραίων εξτρεμιστικών οργανώσεων έχουν μειωθεί σημαντικά, γεγονός που καθιστά και πάλι το Πακιστάν προορισμό για τους τουρίστες και τους επενδυτές.
Η πρώτη πτήση προγραμματίζεται να γίνει στις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Στη συνέχεια, θα εκτελούνται τρία δρομολόγια την εβδομάδα από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό το Ισλαμαμπάντ.
Σήμερα, μόνο ο εθνικός αερομεταφορέας PIA εκτελεί απευθείας δρομολόγια από το Πακιστάν στη Βρετανία, όμως λόγω του γηρασμένου στόλου του δέχεται συχνά τα παράπονα των επιβατών. Πτήσεις από και προς το Πακιστάν πραγματοποιούν επίσης πολλές εταιρείες της Μέσης Ανατολής, όπως οι Qatar Airways, Etihad Airways, Emirates καθώς και η Turkish Airlines.
Το Ισλαμαμπάντ έχει ξεκινήσει μια διεθνή διαφημιστική καμπάνια για να αναζωογονήσει τον τουριστικό τομέα του, που κατέρρευσε λόγω της ισλαμιστικής βίας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ και τον πόλεμο που ακολούθησε στο Αφγανιστάν.
Η British Airways διευκρίνισε ότι στις πτήσεις της θα προσφέρει γεύματα χαλάλ στους επιβάτες και θα φροντίσει ώστε οι σάλτσες σε όλα τα φαγητά να μην περιέχουν αλκοόλ ή χοιρινό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εφαρμογή μέτρων ναυτικού αποκλεισμού κατά του Ιράν
Ξεκίνησε για τον Βόρειο Πόλο, όλα ανατράπηκαν, δεν το έβαλε κάτω, δε σταμάτησε και απλώς άλλαξε πορεία
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.