- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοί γόνοι: Θα κληρονομήσουν 238 δισεκατομμύρια δολάρια
Ζαλίζουν τα ποσά που θα καταλήξουν σε 48 παιδιά Ρώσων μεγιστάνων, σύμφωνα με το Forbes
Η λίστα του Forbes με τους χρυσούς κληρονόμους Ρώσων μεγιστάνων που θα πάρουν 238 δισ. δολάρια.
Η ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes παρουσίασε τον κατάλογο με τους πιο πλούσιους δισεκατομμυριούχους κληρονόμους της Ρωσίας. Πρόκειται για 48 παιδιά που συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των 20 πλουσιότερων οικογενειών τα οποία θα κληρονομήσουν συνολικά 238 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Ο πιο πλούσιος κληρονόμος (με 21,8 δισ.δολάρια) παραμένει ο Γιουσούφ Αλεκπέροφ, γράφει το περιοδικό Forbes, επισημαίνοντας ότι είναι ο μοναχογιός του προέδρου της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία, έχοντας τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στην δεύτερη θέση σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού βρίσκονται ο γιός και η κόρη του κύριου μετόχου της εταιρείας Novatec και Sibur Λεονίντ Μίχελσον, οι οποίοι θα κληρονομήσουν από 12,2 δισ. ο καθένας). Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα παιδιά του ιδιοκτήτη της χαλυβουργίας NLMK Βλαντίμιρ Λίσιν, τα οποία θα κληρονομήσουν από 7,6 δισ. το καθένα.
Συνολικά στον κατάλογο του Forbes περιλαμβάνονται 20 οικογένειες και σε καθένα από τα 48 παιδιά τους αναλογεί κατά μέσο ένα πόσο ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο κατάλογος αυτός δεν έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τον κατάλογο του 2018. Απλά προστέθηκε ένα ακόμη όνομα, ο γιός του βασικού μετόχου του ομίλου Sinar και TMK Ντμίτρι Πουμπιάνσκι, Αλεξάντρ, ο οποίος βρίσκεται στην 20η θέση. Ο Αλεξάντρ Πουμπιάνσκι πήρε την θέση του Ντενίς Γκαπόντσεφ, γιού του ιδρυτή της εταιρείας IPG Photonics Βαλεντίν Γκαπόντσεφ.
Ο Αλεξέι Κουζμίτσεφ, συνιδιοκτήτης των ομίλων Alpha Group και LetterOne, μετά το πρώτο του παιδί απόκτησε δύο δίδυμες κόρες την Μαργκό και την Τάγια, με αποτέλεσμα να έχει τρία παιδιά. Η γέννησή τους είχε ως αποτέλεσμα να πέσει λίγο πιο χαμηλά στον κατάλογο και να καταλάβει την 18η θέση, καθώς τα 6,7 δισεκ. που ανέρχεται η περιουσία του, θα μοιρασθούν στα τρία παιδιά και το καθένα θα πάρει κάτι περισσότερο από 2,5 δισ. δολάρια.
Ο κατάλογος διαμορφώθηκε ως εξής: Οι εμπειρογνώμονες του περιοδικού αξιολόγησαν τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δισεκατομμυριούχου και τα διαίρεσαν σε όλα τα αναγνωρισμένα παιδιά που έχει ο καθένας. Παράλληλα δεν έλαβαν υπ΄όψιν τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους. Το περιοδικό Forbes δεν έλαβε επίσης υπ' όψιν τις δηλώσεις των επιχειρηματιών Βλαντίμιρ Ποτάνιν και Μιχαήλ Φρίντμαν, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να αφήσουν στα παιδιά τους μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά θα διαθέσουν τα δισεκατομμύρια τους σε φιλανθρωπικού σκοπούς.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, στις 19 Απριλίου 2019, στη Ρωσία υπήρχαν 103 δισεκατομμυριούχοι με τα περιουσιακά τους στοιχεία να ανέρχονται στα 440 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.