- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοί γόνοι: Θα κληρονομήσουν 238 δισεκατομμύρια δολάρια
Ζαλίζουν τα ποσά που θα καταλήξουν σε 48 παιδιά Ρώσων μεγιστάνων, σύμφωνα με το Forbes
Η λίστα του Forbes με τους χρυσούς κληρονόμους Ρώσων μεγιστάνων που θα πάρουν 238 δισ. δολάρια.
Η ρωσική έκδοση του περιοδικού Forbes παρουσίασε τον κατάλογο με τους πιο πλούσιους δισεκατομμυριούχους κληρονόμους της Ρωσίας. Πρόκειται για 48 παιδιά που συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των 20 πλουσιότερων οικογενειών τα οποία θα κληρονομήσουν συνολικά 238 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Ο πιο πλούσιος κληρονόμος (με 21,8 δισ.δολάρια) παραμένει ο Γιουσούφ Αλεκπέροφ, γράφει το περιοδικό Forbes, επισημαίνοντας ότι είναι ο μοναχογιός του προέδρου της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την εταιρεία, έχοντας τη δική του επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στην δεύτερη θέση σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού βρίσκονται ο γιός και η κόρη του κύριου μετόχου της εταιρείας Novatec και Sibur Λεονίντ Μίχελσον, οι οποίοι θα κληρονομήσουν από 12,2 δισ. ο καθένας). Στην τρίτη θέση βρίσκονται τα παιδιά του ιδιοκτήτη της χαλυβουργίας NLMK Βλαντίμιρ Λίσιν, τα οποία θα κληρονομήσουν από 7,6 δισ. το καθένα.
Συνολικά στον κατάλογο του Forbes περιλαμβάνονται 20 οικογένειες και σε καθένα από τα 48 παιδιά τους αναλογεί κατά μέσο ένα πόσο ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο κατάλογος αυτός δεν έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τον κατάλογο του 2018. Απλά προστέθηκε ένα ακόμη όνομα, ο γιός του βασικού μετόχου του ομίλου Sinar και TMK Ντμίτρι Πουμπιάνσκι, Αλεξάντρ, ο οποίος βρίσκεται στην 20η θέση. Ο Αλεξάντρ Πουμπιάνσκι πήρε την θέση του Ντενίς Γκαπόντσεφ, γιού του ιδρυτή της εταιρείας IPG Photonics Βαλεντίν Γκαπόντσεφ.
Ο Αλεξέι Κουζμίτσεφ, συνιδιοκτήτης των ομίλων Alpha Group και LetterOne, μετά το πρώτο του παιδί απόκτησε δύο δίδυμες κόρες την Μαργκό και την Τάγια, με αποτέλεσμα να έχει τρία παιδιά. Η γέννησή τους είχε ως αποτέλεσμα να πέσει λίγο πιο χαμηλά στον κατάλογο και να καταλάβει την 18η θέση, καθώς τα 6,7 δισεκ. που ανέρχεται η περιουσία του, θα μοιρασθούν στα τρία παιδιά και το καθένα θα πάρει κάτι περισσότερο από 2,5 δισ. δολάρια.
Ο κατάλογος διαμορφώθηκε ως εξής: Οι εμπειρογνώμονες του περιοδικού αξιολόγησαν τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δισεκατομμυριούχου και τα διαίρεσαν σε όλα τα αναγνωρισμένα παιδιά που έχει ο καθένας. Παράλληλα δεν έλαβαν υπ΄όψιν τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων τους. Το περιοδικό Forbes δεν έλαβε επίσης υπ' όψιν τις δηλώσεις των επιχειρηματιών Βλαντίμιρ Ποτάνιν και Μιχαήλ Φρίντμαν, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να αφήσουν στα παιδιά τους μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά θα διαθέσουν τα δισεκατομμύρια τους σε φιλανθρωπικού σκοπούς.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, στις 19 Απριλίου 2019, στη Ρωσία υπήρχαν 103 δισεκατομμυριούχοι με τα περιουσιακά τους στοιχεία να ανέρχονται στα 440 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Ο Όρμπαν παραδέχεται το τέλος εποχής μετά την ιστορική ήττα - Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανεκκίνηση σχέσεων
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών
Οι όροι της 10ήμερης συμφωνίας, οι αντιδράσεις και το ακανθώδες ζήτημα της Χεζμπολάχ
Ο νέος κανονισμός που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η έκκληση των οργανώσεων Αιγίλοπας, ΣΙΤΩ και και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
Η κίνηση των πλοίων θα πραγματοποιείται μέσω διαδρομής που έχει καθοριστεί
O Τραμπ θέλει «πάγωμα» πυρηνικής δραστηριότητας 20 ετών, το Ιράν προτείνει 5 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.