- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τηλεφώνησε για βόμβα σε αεροπλάνο για να αποφύγει τους γονείς του
Το αεροσκάφος, που μετέφερε 150 επιβάτες, αναγκάστηκε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στη Λιόν
Προκάλεσε χάος στις 18 Ιανουαρίου στα αεροδρόμια Ντινάρ της Ρεν και Σεντ Εξιπερί της Λιόν.
Σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα ένας 23χρονος Γάλλος φοιτητής, ο οποίος τον Ιανουάριο απείλησε ότι θα εκραγεί μια βόμβα σε αεροσκάφος της εταιρείας EasyJet επειδή δεν ήθελε να τον επισκεφθούν οι... γονείς του στην πόλη όπου κατοικεί.
Ο νεαρός, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας μαύρο τζιν και αθλητικά παπούτσια, παραδέχτηκε την πράξη του δηλώνοντας ότι ήθελε να εμποδίσει, πάση θυσία, το ταξίδι των γονιών του στην πόλη Ρεν. Έτσι, προτίμησε να προκαλέσει χάος στις 18 Ιανουαρίου στα αεροδρόμια Ντινάρ της Ρεν και Σεντ Εξιπερί της Λιόν.
"Ακούστε με προσεκτικά, το αεροπλάνο της EasyJet από τη Λιόν για τη Ρεν δεν θα απογειωθεί, διαφορετικά θα ανατιναχθεί", είπε στο απειλητικό τηλεφώνημά του.
Το αεροπλάνο, που μετέφερε 150 επιβάτες, αναγκάστηκε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στη Λιόν. Άλλες δώδεκα πτήσεις καθυστέρησαν, λόγω των ερευνών για τον εντοπισμό της ανύπαρκτης βόμβας, ενώ ένα αεροπλάνο της Lufthansa που επρόκειττο να προσγειωθεί στη Λιόν, τελικά οδηγήθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας.
Ο φαρσέρ εντοπίστηκε πολύ γρήγορα επειδή είχε χρησιμοποιήσει το κινητό τηλέφωνό του για να τηλεφωνήσει στις αρχές. Συνελήφθη μόλις έφτασαν οι γονείς του στη Ρεν που, για κακή του τύχη, επιβιβάστηκαν τελικά σε άλλη πτήση.
Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν πίστευε ότι θα γινόταν "τόση φασαρία".
Όσο για την επίσκεψη των γονιών του; "Δεν μπορούσα ούτε να το διανοηθώ. Όταν δεν είχα μαθήματα, περνούσα τη μέρα μου καπνίζοντας κάνναβη", εξήγησε, πολύ σοβαρά, ο 23χρονος που -παραδόξως πώς- έχει πτυχίο νομικής αλλά όχι και ποινικό μητρώο.
Οι γονείς του γνώριζαν ότι ήταν εθισμένος (κάπνιζε μέχρι και 10 τσιγάρα ημερησίως) και η κάνναβη ήταν για αυτούς ο "υπ' αριθμόν 1 εχθρός". Ήθελε έτσι να αποφύγει την αντιπαράθεση αλλά ταυτόχρονα να κρύψει και την... ακαταστασία που επικρατούσε στο σπίτι του.
Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 9 μηνών με διετή αναστολή και την υποχρέωση να παρακολουθήσει πρόγραμμα αποτοξίνωσης. "Αν για τον κατηγορούμενο ήταν απλώς μια φάρσα, για όλους τους άλλους δεν ήταν καθόλου φάρσα. Αυτά είναι πράγματα που δεν λέγονται σε μια κοινωνία όπου η τρομοκρατία είναι υπαρκτή", σχολίασε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
Ο φοιτητής θα πρέπει επίσης να αποζημιώσει τα δύο αεροδρόμια με το ποσό των 3.250 ευρώ συνολικά. Στο δικαστήριο ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές του και να γίνει δικηγόρος. Πρόσφατα άρχισε και πάλι να μιλά με τους γονείς του, οι οποίοι όμως δεν παρέστησαν στο δικαστήριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Η ιστορική κόντρα με τον Ζακ Σιράκ
Ο νεαρός μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Λιλ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.