- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόμμα- παρωδία στις ευρωοεκλογές: Γκεμπελς και Ας οι υποψήφιοι
Αυτοί οι Γερμανοί έχουν χιούμορ
Ένα σατιρικό κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές με υποψηφίους που φέρουν τα ονόματα διαβόητων στελεχών των Ναζί όπως ο Γκέμπελς, ο Ες και ο Άιχμαν.
Υποψήφιοι που ονομάζονται Γκέμπελς, Ες, Άιχμαν, Σπέερ, Μπόρμαν ή ακόμη Μπόμπε (βόμβα) και Κριγκ (πόλεμος) απαρτίζουν το σατιρικό σχήμα Die Partei (Το Κόμμα), που κατεβαίνει παίζοντας το χαρτί του χιούμορ στις Ευρωεκλογές της Κυριακής στη Γερμανία, χρησιμοποιώντας τα ονόματα διαβόητων στελεχών των Ναζί.
Το Die Partei (Το Κόμμα), το οποίο ιδρύθηκε το 2004 κατόπιν πρωτοβουλίας της σατιρικής επιθεώρησης Titanic, υπερασπίζεται "τη δουλειά, το κράτος δικαίου, την προστασία των ζώων, τον ελιτισμό και την δημοκρατική πρωτοβουλία". Του κόμματος ηγείται ο δημοσιογράφος και σατιρικός συγγραφέας Μάρτιν Ζόνεμπορν, ο οποίος εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014.
Για τις εκλογές της Κυριακής, το ψηφοδέλτιο του Die Partei, του οποίου εξακολουθεί να ηγείται ο Ζόνεμπορν, έχει στην τρίτη θέση την Λίζα Μπόμπε, την οποία ακολουθεί στην τέταρτη θέση ένας υποψήφιος ονόματι Μπένετ Κριγκ, ενώ ακολουθούν οι Κέβιν Γκέμπελς και Τομπίας Σπέερ και οι Ελίζαμπετ Σ. Μπόρμαν, Ντίτριχ Φ. Άιχμαν, Αντρέας Κάιτελ και Φάμπιαν Μ. Ες.
Το Die Partei κυκλοφόρησε αφίσες και φυλλάδια στα οποία φαίνονται μόνον τα επώνυμα των υποψηφίων, καθώς τα ονόματά τους είναι πολύ μικρά. Στο ψηφοδέλτιό του περιλαμβάνονται εξάλλου συνολικά οκτώ επώνυμα που είναι ίδια με αυτά διαβόητων στελεχών των Ναζί, εκ των οποίων τέσσερα είναι αυτά του υπουργού Προπαγάνδας του Χίτλερ Γιόζεφ Γκέμπελς, του αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος Άντολφ Άιχμαν, του υπουργού Εξοπλισμών Άλμπερτ Σπέερ και του επικεφαλής της καγκελαρίας και ιδιαίτερου γραμματέα του Χίτλερ Μάρτιν Μπόρμαν.
Το πρόγραμμα του κόμματος προβλέπει ότι "η άρνηση της κλιματικής αλλαγής" θα καταστεί αδίκημα, όπως και απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα και την εισαγωγή μέγιστης ηλικίας μέχρι την οποία θα επιτρέπεται η ψήφος, με απαγόρευση του εκλέγειν "τα τελευταία 18 χρόνια της ζωής" των ψηφοφόρων.
Το γερμανικό σύστημα δεν προβλέπει ελάχιστο όριο για την εκλογή υποψηφίων κάποιου κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου το κόμμα με το οποίο κατεβαίνουν θα πρέπει να εξασφαλίσει 3% ή 5% για να εκλεγούν. Το Die Partei, το οποίο είχε εξασφαλίσει 0,96% των ψήφων στις Ευρωεκλογές του 2014 και είχε στείλει τον Ζόνεμπορν στο Στρασβούργο, μπορεί ως εκ τούτου να εξασφαλίσει και φέτος σε τουλάχιστον έναν υποψήφιό του μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.