Κοσμος

Πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο χωρίς μπροστινούς τροχούς (video)

Δεν τραυματίστηκε κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δεξιοτέχνης πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο χωρίς μπροστινούς τροχούς
Δεξιοτέχνης πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο χωρίς μπροστινούς τροχούς © twitter.com/cape_diamond/

Δεξιοτέχνης πιλότος προσγειώνει αεροπλάνο χωρίς μπροστινούς τροχούς, χωρίς να τραυματιστεί κανένας από το πλήρωμα ή τους επιβάτες

Τις ικανότητές του επιστράτευσε ο πιλότος ενός αεροσκάφους που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση χωρίς τους μπροστινούς τροχούς στη Μιανμάρ.

Στην πτήση UB-103 των Myanmar National Airlines επέβαιναν συνολικά 82 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα χωρίς κανείς να τραυματιστεί. 

Στο βίντεο φαίνεται η επιτυχημένη προσγείωση, παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας, του αεροσκάφους Embraer 190.

Η ανώμαλη προσγείωση της πτήσης UB-103, ένα Embraer 190 των Myanmar National Airlines ήταν η δεύτερη περίπτωση μιας δυσλειτουργικής πτήσης στη Μιανμάρ σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ο Ye Hut Aung, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος πολιτικής αεροπορίας του Μιανμάρ, δήλωσε ότι ο πιλότος προσπάθησε επανειλημμένα να ενεργοποιήσει το μπροστινό σύστημα προσγείωσης - πρώτα μέσω του ηλεκτρονικού του συστήματος και στη συνέχεια χειροκίνητα.

Ο Ye Hut Aung είπε ότι οι μηχανικοί που έστειλαν οι Myanmar National Airlines θα εξετάσουν το αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι καθημερινά γίνονται έλεγχοι σε όλα τα αεροσκάφη.

Η εταιρεία Embraer δήλωσε ότι «προσφέρει την πλήρη συνεργασία της στις αεροπορικές αρχές προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα».

Ο πιλότος δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Πολιτικής Αεροπορίας της Μιανμάρ, αλλά και των επιβατών!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ