Κοσμος

Ιαπωνία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε προνήπια (video)

Κρίσιμη η κατάσταση τουλάχιστον τεσσάρων από τα παιδιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
iaponia
Ιαπωνία/ ©TWITTER/BELAAZ

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τουλάχιστον δύο παιδιά νεκρά και 16 τραυματίες.

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ομάδα παιδιών προσχολικής ηλικίας, 2 έως 3 ετών, στην ιαπωνική πόλη Otsu, πρωτεύουσα του δυτικού νομού Shiga, την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον δύο από τα παιδιά είναι νεκρά ενώ 16 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και η κατάστασή τους εκτιμάται ως σοβαρή, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Μεταξύ όσων νοσηλεύονται υπάρχουν και δύο δασκάλες.

Το περιστατικό συνέβη στη γειτονιά Ogaya του Otsu, σε μια διασταύρωση, λίγο μετά τις 10 π.μ. τοπική ώρα (01:00 GMT), όταν τα παιδιά περπατούσαν.

Τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο κοντά σε μια διασταύρωση, όταν το όχημα έπεσε πάνω τους.

Τα πλάνα στα τοπικά μέσα μετά το ατύχημα έδειξαν ότι το αυτοκίνητο είχε βγει από το δρόμο. 

Το περιστατικό συνέβη όταν αυτοκίνητο που ενεπλάκη σε τροχαίο έπεσε πάνω σε μία ομάδα παιδιών βρεφονηπιακού σταθμού που είχαν βγει βόλτα με τους δασκάλους τους , όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Ένα από τα δύο αυτοκίνητα που συγκρούστηκαν βγήκε από τον δρόμο και «χτύπησε μια ομάδα περίπου 15 παιδιών από έναν βρεφονηπιακό σταθμό, καθώς περπατούσαν», εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι δύο ετών, υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Οι δύο οδηγοί των αυτοκινήτων που συγκρούστηκαν - και οι δύο γυναίκες η μία 62 ετών και η άλλη 52 ετών- έχουν συλληφθεί, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία καταγράφεται σημαντική άνοδος των τροχαίων που προκαλούν ηλικιωμένοι οδηγοί.

Σε αυτοκινητιστές ηλικίας 65 χρονών και άνω αποδόθηκαν ευθύνες για 965 θανατηφόρα τροχαία στην Ιαπωνία το 2016, ήτοι το ένα τέταρτο του συνόλου, κατά τις στατιστικές της αστυνομίας, συχνά διότι πάτησαν γκάζι αντί για φρένο ή έχασαν τον έλεγχο.

Τον Απρίλιο, μια γυναίκα και η τρίχρονη κόρη της σκοτώθηκαν όταν 87χρονος αυτοκινητιστής χτύπησε το ποδήλατό τους σε πολυσύχναστη συνοικία της πρωτεύουσας. Ο οδηγός υποστήριξε ότι αιτία του δυστυχήματος, στο οποίο προκλήθηκαν επίσης τραυματισμοί πεζών, ήταν πως το όχημα παρουσίασε βλάβη. Η έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ