- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιούνκερ: Απίθανο η Πολωνία να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση
Απαντώντας σχετικά με το αν θα υπάρξει ένα «Polexit»
«Η Πολωνία είναι μαζί μας (με την Ευρωπαϊκή Ένωση) επειδή έχουμε κοινές αξίες», δήλωσε ο Γιούνκερ
Η Πολωνία είναι απίθανο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη κι αν το κυβερνών ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) επανεκλεγεί φέτος, δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Απαντώντας σε ερώτηση της πολωνικής εφημερίδας Rzeczpospolita σχετικά με το αν θα υπάρξει ένα «Polexit» μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο στην Πολωνία, ο Γιούνκερ δήλωσε: «Όχι».
«Η Πολωνία είναι μαζί μας (με την Ευρωπαϊκή Ένωση) επειδή έχουμε κοινές αξίες», δήλωσε ο Γιούνκερ.
Η δήλωσή του έγινε ενώ το μεγαλύτερο μέτωπο της αντιπολίτευσης στην Πολωνία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει πως το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την ΕΕ.
Το PiS βρίσκεται σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πολωνικά δικαστήρια από τις αρχές του 2016. Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ υποστηρίζουν την Κομισιόν.
Ανήσυχη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση περιφρονεί θεμελιώδεις δημοκρατικές προδιαγραφές σ' αυτή τη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων, η επιτροπή άρχισε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία για να διαπιστώσει αν η Πολωνία τηρεί το κράτος δικαίου.
Το κόμμα έχει επίσης συγκρουσθεί με τις Βρυξέλλες όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τη μετανάστευση.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.