- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κύπρος: Δύο οι βαλίτσες που εντοπίστηκαν στην Κόκκινη Λίμνη
Μυστήριο με πτώμα και στα κατεχόμενα
Η προσπάθεια ανάσυρσης των δύο βαλιτσών θα ξεκινήσει αύριο στις 10:00 το πρωί. Πιθανόν σε αυτές να βρίσκονται θύματα του serial killer
Δύο βαλίτσες εντοπίστηκαν σήμερα στην Κόκκιν Λίμνη στο Μιτσερό, κατά τη διάρκεια των ερευνών στην υπόθεση των δολοφονιών για τις οποίες κατηγορείται ο 35χρονος Κύπριος στρατιωτικό.
Η προσπάθεια ανάσυρσης των δύο βαλιτσών θα ξεκινήσει αύριο στις 10:00 το πρωί και όπως αναφέρει το Reporter σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σε αυτές πιθανόν βρίσκονται τα δύο από τα τρία πτώματα, που αναζητούνταν στο συγκεκριμένο σημείο.
Παράλληλα, θα συνεχιστούν και οι έρευνες για εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη, καθώς και οι έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου.
Καθοριστικό στοιχείο για τις αυριανές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό είναι τα αποτελέσματα των νέων αναλύσεων που έγιναν για την ποιότητα του νερού, αφού σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια των δυτών. Και αυτό, καθώς ανάλογα με την ποιότητα του νερού, ανάλογη θα είναι και η στολή που θα φορέσει μαζί με το σκάφανδρο κεφαλής και θα τροφοδοτείται με αέρα από τη ξηρά.
Ο δύτης, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, αν χρειαστεί θα καταδυθεί, καθότι τα αντικείμενα δεν έχουν ανευρεθεί σε μεγάλο βάθος.
«Η ρομποτική κάμερα έχει εντοπίσει δύο αντικείμενα τα οποία κινούν εύλογες υποψίες ότι είναι τα αντικείμενα τα οποία αναζητούσαμε. Αυτό που έγινε στη συνέχεια ήταν η σηματοδότηση των αντικειμένων, ώστε αύριο γύρω στις δέκα το πρωί να αρχίσει η διαδικασία ανάσυρσής τους, προκειμένου να διαπιστωθεί για ποια πράγματα πρόκειται», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των σημερινών ερευνών ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.
Ερωτηθείς κατά πόσο τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν είναι ταξιδιωτικές βαλίτσες, στις οποίες ο 35χρονος μανιακός δολοφόνος ανέφερε ότι τοποθέτησε τις σορούς προτού τις πετάξει στην Κόκκινη Λίμνη, ο κ. Τράγκολας απάντησε με νόημα: «Αυτά αναζητούσαμε».
«Θα συνεχίσουμε τις έρευνες για να ανεύρουμε και το τρίτο αντικείμενο είπε», ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τονίζοντας πως γίνεται επικέντρωση σε συγκεκριμένα σημεία. Όσον αφορά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου αναζητείται η σορός της εξάχρονης Siera, ούτε και σήμερα απέδωσαν οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
«Κάτι βρέθηκε σήμερα το οποίο στείλαμε για εξέταση και αναμένουμε αποτελέσματα, χωρίς να ελπίζουμε όμως σε κάτι το θετικό. Απλώς εξετάζουμε κάποια πράγματα, τα οποία δεν συνάδουν με το περιβάλλον εκεί της λίμνης», σημείωσε ο Μάρκος Τράγκολας.
Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον Δικαστηρίου όπου οδηγήθηκε το πρωί ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού για υποδείξεις σκηνών.
Ο 35χρονος υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο από το οποίο έριξε τις βαλίτσες με τις σορούς των θυμάτων του, ο οποίος κατά τη διαδικασία ήταν ψύχραιμος.
Στη Κόκκινη Λίμνη, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, έριξε τη 38χρονη μητέρα και την οκτάχρονη κόρη της που δολοφονήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς και την 29χρονη Μαρικάρ η οποία δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017. Δηλαδή, τα τρία πρώτα του θύματα, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εάν τελικά δεν διέπραξε άλλες δολοφονίες.
Μυστήριο με πτώμα και στα κατεχόμενα
Οι αποκαλύψεις για τις στυγερές δολοφονίες του Ορέστη στην Κύπρο δεν πέρασαν απαρατήρητες στα κατεχόμενα. Η ψευδο-αστυνομία μέσω της επιτροπής για το έγκλημα ζήτησε πληροφορίες για τη δράση του Ορέστη αφού ίσως να σχετίζεται με τη δολοφονία μιας γυναίκας κοντά στο παράνομο αεροδρόμιο του Ερκάν.
Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα οι αρχές του ψευδοκράτους εξετάζουν την υπόθεση της δολοφονίας της 40χρονη Βιετναμέζας Νταμ Θι Χοπ η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε σημείο του δρόμου μεταξύ του παράνομου αεροδρομίου της Τύμβου και της Αφάνειας.
Η άτυχη Θοπ που βρέθηκε τυλιγμένη μέσα σε κουβέρτα δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο στις 15 Οκτωβρίου 2017, όταν εγκατέλειψε τον χώρο εργασίας της. Πριν την εξαφάνιση της η 40χρονη εργαζόταν ως φροντιστήρια σε οικία ηλικιωμένης.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα επισκέφθηκε τα κατεχόμενα στις 5 Μαΐου 2018, μια ημέρα μετά δηλαδή την εξαφάνιση της Marry Rose και της εξάχρονης κόρης της Sierra.
Σημειώνεται ότι το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2019 και μέχρι σήμερα παραμένει στο νεκροτομείο.
Πηγή: reporter.com.cy
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί την ισραηλινή κυβέρνηση για αποσταθεροποίηση και μιλά για «παράνομο πόλεμο»
Ο ποντίφικας έχει αναδειχθεί σε σφοδρό επικριτή του πολέμου στο Ιράν
Ο δράστης φέρεται να είναι ένας 14χρονος της τελευταίας τάξη του γυμνασίου
Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στα δημόσια μέσα ενημέρωσης
Διάσημοι στηρίζουν εφαρμογές προσευχής με το αζημίωτο και με συνδρομή εννοείται
Νέα προσπάθεια να σπάσει o ισραηλινός αποκλεισμός
Η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση αν ο Πάουελ παραμείνει στο επταμελές συμβούλιο της Fed
Το περιστατικό φέρεται να συνδέεται με έξοδο των δύο γυναικών στη Μελβούρνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.