- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσία: Σύντομα η πρώτη αποστολή S-400 στην Τουρκία
Σε ανοδική πορεία οι σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας, τόνισε ο Αλεξάντρ Φόμιν
Η πρώτη αποστολή των S-400 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Τι δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας.
Η αποστολή του πρώτου τμήματος των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό δίκτυο RT, παραμονές της 8ης Διάσκεψης της Μόσχας για την Διεθνή Ασφάλεια που πραγματοποιηθεί στο διάστημα 23-25 Απριλίου.
Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι οι σχέσεις στον τομέα της στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά και σε άλλους τομείς, αναπτύσσονται δυναμικά
Παράλληλα ο Αλεξάντρ Φόμιν εξήρε τη σθεναρή στάση που επέδειξε η Τουρκία αναφορικά με τις πιέσεις που δέχθηκε από τις ΗΠΑ στο θέμα της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.
«Επέδειξαν ( οι εταίροι μας-σ.σ ) ένα εντυπωσιακό ψυχικό σθένος, δεν κάμφθηκαν, παρά τις ισχυρότατες πιέσεις που δέχθηκαν από τις ΗΠΑ για τους S-400. Αυτό λέει πολλά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας.
Αυτή τη στιγμή – επεσήμανε - οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία βρίσκονται σε ανοδική πορεία σε όλες τις δυνατές κατευθύνσεις: στην πολιτική, στην οικονομία και στη στρατιωτικο-τεχνολογική συνεργασία.
«Συνεργαζόμαστε στον στρατιωτικό τομέα, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο. Συνεργαζόμαστε και στο ζήτημα της Συρίας. Στην ουσία, χωρίς την συνεργασία με την τουρκική πλευρά, που είναι μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας της Αστάνα, θα ήταν αδύνατο να επιλύσουμε μέρος των ζητημάτων που αφορούν την πολιτική διευθέτηση στην Συρία, όπως και την δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ», προσέθεσε ο Φόμιν.
Στην 8η Διάσκεψη της Μόσχας για την Διεθνή Ασφάλεια αναμένεται να συμμετάσχουν υπουργοί Άμυνας από τουλάχιστον από 35 χώρες και περισσότεροι από 1000 εμπειρογνώμονες από 100 και πλέον χώρες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρέθηκε η «χρυσή τομή» παρά τις διαφωνίες
Οι πρόεδροι της Κίνας και της Ρωσίας αναμένεται να υπογράψουν διακήρυξη υπέρ του «πολυπολικού κόσμου»
Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε την αναχαίτιση του στολίσκου κάνοντας λόγο για «κακόβουλο» σχέδιο
Συνεχίζονται οι έρευνες μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στις αστυνομικές αρχές
Σύμφωνα με άρθρο τηςερευνήτριας του Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, Κατερίνα Τιτή
Ο κτηνιατρικός σύλλογος διευκρίνισε τα όρια της πρακτικής λόγω του φαινομένου στα social media
Πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα σε πολική αρκούδα στην Ευρώπη - Ανησυχία για την Αρκτική
Η Συμμαχία εξετάζει παρέμβαση στα Στενά μετά τη συνεχιζόμενη ενεργειακή και γεωπολιτική κρίση
Ο Ρώσος πρόεδρος αφίχθη στην Κίνα για να επιβεβαιώσει τη στρατηγική σύμπραξη των δύο χωρών
Ο Τραμπ αποκάλυψε πόσο κοντά έφτασαν οι ΗΠΑ σε νέο πλήγμα κατά της Τεχεράνης
Ερευνάται ως ύποπτος για τη δολοφονία του πατέρα του
Η νεαρή φοιτήτρια εμφάνισε ψυχωτικά συμπτώματα μετά τη διακοπή συμπληρωμάτων βιταμίνης Β12
Kανείς δεν γνωρίζει όμως αν πλέον το περιεχόμενο αξίζει
Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε επίσης στο 4,65%, από 4,59 χθες
Tι υποστηρίζει δημοσίευμα των FT
Ο γιος του επιχειρηματία δήλωνε αθώος καθ' όλη την διάρκεια της αστυνομικής έρευνας
Η επιδημία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους
Η πρώην σύντροφος του καταδικασμένου χρηματιστή αντιμετωπίζει το ερώτημα αν υπήρξε θύμα ή συνεργός του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.