Κοσμος

«Υπέρτατος» ο νέος τίτλος του Κιμ Γιονγκ Ουν

Ανησυχεί τη Νότια Κορέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιμ Γιονγκ Ουν
Κιμ Γιονγκ Ουν / © EPA/KCNA

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας έδωσε στον εαυτό του νέο τίτλο και είναι υπέρτατος

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απέδωσε στον εαυτό του ένα νέο τίτλο που είναι πιθανό να προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Σεούλ.

Τα κρατικά ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας αναφέρονται πλέον στο πρόσωπο του Κιμ ως «τον Υπέρτατο Εκπρόσωπο όλου του Λαού της Κορέας».

Ο νέος τίτλος εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες σε αναφορές για τη νεοεκλεγμένη Υπέρτατη Λαϊκή Συνέλευση, το πρακτικά αδύναμο κοινοβούλιο της Βόρειας Κορέας.

Την Παρασκευή γιόρτασε την επανεκλογή στο τιμόνι της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην πλατεία «Κιμ Ιλ Σουνγκ» της Πιονγκγιάνγκ.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βορείου Κορέας (KCNA) έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εντυπωσιακή παρέλαση. Την ίδια μέρα για πρώτη φορά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στον «ελέω θεού» ηγέτη της Βορείου Κορέας και με τον νέο του τίτλο: «Ανώτατος αντιπρόσωπος όλου του κορεατικού λαού», ο οποίος αποδόθηκε στον Κιμ με διάταγμα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Associated Press, αλλά δεν είχε χρησιμοποιηθεί δημόσια.



Το 2016 ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε αποκτήσει έναν ακόμα τίτλο, όταν ορίστηκε πρόεδρος του Κόμματος Εργατών της Βορείου Κορέας, του κυβερνώντος και μοναδικού κόμματος στην απομονωμένη χώρα ενώ ήταν ήδη επικεφαλής του κόμματος αλλά με τον τίτλο του πρώτου γραμματέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ