Κοσμος

Εθνικός Κήρυκας: Να ανακληθεί ο Αμερικανός πρέσβης Τζ. Πάιατ

Τι απαντά η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
payat
Τζέφρι Πάιατ/ ©INTIMENEWS

Την ανάκληση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ ζητά σε άρθρο της η εφημερίδα της ομογένειας ο «Εθνικός Κήρυκας»

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Εθνικό Κήρυκας», Αντώνης Διαμαντάρης σε άρθρο του αφήνει αιχμές για τα κίνητρα του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ λέγοντας ότι η συμπεριφορά του αυτή εξηγείται μόνο ως «η έμπρακτη ανταμοιβή του κ. Τσίπρα για τις υπηρεσίες που προσφέρει».

Στο άρθρο του με τίτλο «Ώρα για μετάθεση του Αμερικανού Πρέσβη», χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον Αμερικανό Πρέσβη «σαν χειροκροτητή του κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια νέα, δύσκολη μελλοντικά περίοδο, στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αυτή την φορά από την δεξιά πλευρά του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά της η πρεσβεία απάντησε στον κ. Διαμαντάρη, ότι οι κατηγορίες τους είναι αβάσιμοι υπαινιγμοί και συνιστούν πράξη ανευθυνότητας.

«Είναι παράλογο να εμφανίζει ο Εθνικός Κήρυκας, έστω και σε άρθρο γνώμης, τη στήριξη στην προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να λύσει αυτή τη διαφορά ως θέμα προσωπικότητας. Δεν είναι τέτοιο. Είναι θέμα πολιτικής της Αμερικανικής Κυβέρνησης.

Το άρθρο σας περιέχει επίσης πολύ σοβαρούς και αβάσιμους υπαινιγμούς σχετικά με τα κίνητρα ενός αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου που επαινεί ξένο ηγέτη. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό είναι ανεύθυνο, και αποτελεί ξεκάθαρα κακή χρήση της ισχυρής πλατφόρμας που σας προσφέρει η εφημερίδα σας».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ