Κοσμος

Τρίτη και φαρμακερή γκάφα για τον υπουργό Σακουράντα

Ο «Μαυρογιαλούρος» της Ιαπωνίας έγινε ρεζίλι στη Φουκουσίμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιοσιτάκα Σακουράντα
Γιοσιτάκα Σακουράντα / © EPA/JIJI PRESS JAPAN

Παραιτήθηκε ο υπουργός Κυβερνοασφάλειας και Ολυμπιακών Αγώνων, Γιοσιτάκα Σακουράντα, διότι το ποτήρι ξεχείλισε. Ο πολιτικός με τις περισσότερες συγνώμες και απολογίες υπέπεσε σε νέα γκάφα που δεν καλύπτεται με τίποτα.

Ο Γιοσιτάκα Σακουράντα έκανε τον γύρο του κόσμου ως ο υπουργός που αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη γιατί άργησε τρία λεπτά σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής. Είναι επίσης ο υπουργός Κυβερνοασφάλειας που ομολόγησε πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων που τσατίστηκε γιατί η μεγάλη ελπίδα της Ιαπωνίας για χρυσά μετάλλια διαγνώστηκε με λευχαιμία.

Αυτή τη φορά πήγε στην Φουκουσίμα που ισοπεδώθηκε το 2011 από σεισμό και τσουνάμι και είπε στους πολίτες της ότι η οικονομική τους ανάκαμψη και ευημερία είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στο κόμμα. Ο Σακουράντα είπε ότι είναι πιο σημαντικό να στηρίζουν τον βουλευτή που εκλέγει το κυβερνών κόμμα.

Το 2011 στη Φουκουσίμα πέθαναν περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι από τον σεισμό, το τσουνάμι και το πυρηνικό δυστύχημα που προκλήθηκε στο εργοστάσιο της Tokyo Electric Power (Tepco). Μια ολόκληρη πόλη ερήμωσε και η οικονομική της ανάκαμψη θεωρείται στοίχημα για την ιαπωνική κυβέρνηση εδώ και οκτώ χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ