- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία: Τα αριστερά κόμματα μπορεί να κερδίσουν την πλειοψηφία
Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση πριν τις βουλευτικές εκλογές στις 28 Απριλίου
Τα αριστερά κόμματα στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλιστών και του Podemos, μπορεί να κερδίσουν αρκετές έδρες μαζί ώστε να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές, δείχνει δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε από το Κέντρο Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) και είναι η τελευταία που γίνεται πριν από τις εκλογές, δείχνει ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) μαζί με το Podemos και τους συμμάχους τους μπορεί να κερδίσουν έως 181 έδρες στην καλύτερη περίπτωση ενώ τα δεξιά κόμματα υπολείπονται σε έδρες, για τις εκλογές της 28ης Απριλίου.
Ωστόσο το περιθώριο που δίνει η δημοσκόπηση αυτή είναι μεγάλο και στη χειρότερη περίπτωση τα αριστερά κόμματα μπορεί βάσει αυτής να εξασφαλίσουν μόνον 157 έδρες. Για να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τα κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν 176 έδρες από τις 350.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα μπορεί να εξασφαλίσει μόνο του 123 έως 138 έδρες (ποσοστό 30,2%) στο κοινοβούλιο και μόνο του δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ενώ το Podemos εξασφαλίζει 33 έως 41 έδρες (ποσοστό 12,9%).
Την ίδια ώρα τα δεξιά κόμματα, το Λαϊκό Κόμμα (PP), το Ciudadanos και το ακροδεξιό Vox, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μαζί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το Λαϊκό Κόμμα λαμβάνει από 66 έως 76 έδρες (ποσοστό 17,2%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, ενώ το Ciudadanos από 42 έως 51 έδρες (ποσοστό 13,6%)και το ακροδεξιό Vox από 29 έως 37 έδρες και ποσοστό 11,9%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα «νέα στοιχεία» δεν τη βοήθησαν
Για ανθρωπιστική κρίση επικών διαστάσεων κάνει ο λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Υποβλήθηκε σε επτά χειρουργεία
«Η Γερμανία δέχεται πλέον χειροπιαστές απειλές», τόνισε ο καγκελάριος
«Δεν έχουμε πληροφορίες», λέει το Κρεμλίνο
«Υπερβολές» και οι αναρτήσεις για αμύθητο πλούτο
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Μια ισχυρή φωνή του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον Καναδά
Η Ρίτα Φλόρες αποκάλυψε πως επί τρία χρόνια παρέδιδε στη FSB πληροφορίες για καλλιτέχνες και πολιτικούς ακτιβιστές
Το σχόλιο και το... ξεσκόνισμα των ομοιωμάτων τους
Η πρωθυπουργός της Δανίας ήξερε τι να απαντήσει όταν για ακόμα μία φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η εξωτερική της εμφάνιση
Κύματα ζέστης κόστισαν χιλιάδες ζωές σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία
Τι σηματοδοτεί η αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Τεχεράνη
Το σκληρό βίντεο από την εκτέλεσή του
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.