- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σαλβίνι: Εθνικιστές όλης της Ευρώπης ενωθείτε
Επιχείρηση συσπείρωσης της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς από τον αντιπρόεδρο της Ιταλίας
Έκκληση στην Ευρώπη για μια συμμαχία εθνικιστών εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, απηύθυνε ο Ματέο Σαλβίνι.
«Διευρύνουμε την κοινότητα, την οικογένεια. Εργαζόμαστε για ένα νέο ευρωπαϊκό όνειρο» δήλωσε τη Δευτέρα από το Μιλάνο ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, έχοντας δίπλα του τον Γεργκ Μόιτεν του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), τον Όλι Κότροπ των Αληθινών Φινλανδών και τον Άντερς Βίστισεν του Λαϊκού Κόμματος στη Δανία.
«Σήμερα, για πολυάριθμους πολίτες και λαούς, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεύει έναν εφιάλτη. Εργαζόμαστε για να ξαναφέρουμε στο κέντρο την εργασία, την οικογένεια, την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και το μέλλον των νέων» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι νεκροθάφτες του ευρωπαϊκού ονείρου είναι οι γραφειοκράτες και οι τραπεζίτες που κυβερνούν την Ευρώπη εδώ και υπερβολικά πολύ καιρό». Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ξαναφέρουμε τον λαό στη διακυβέρνηση της Ευρώπης».
Όπως είπε, στόχος του προγράμματος με την ονομασία «Η Ευρώπη της λογικής, των λαών, σηκώνει ξανά το κεφάλι», είναι «να γίνουμε η σημαντικότερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με «κινήματα εναλλακτικά» που διαφοροποιούνται από τη «συμμαχία μεταξύ των χριστιανοδημοκρατών και των σοσιαλιστών», η οποία βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δεκαετίες στις Βρυξέλλες.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ιταλός πολιτικός επιβεβαίωσε τη διοργάνωση μιας μεγάλης ευρωπαϊκής συνάντησης το Σάββατο 18 Μαΐου στο Μιλάνο. Η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού (RN), αναμένεται να είναι παρούσα στη συνάντηση αυτή.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.