- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επ' αόριστον πανεθνική απεργία των εκπαιδευτικών στην Πολωνία
Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Οι εκπαιδευτικοί στα νηπιαγωγεία, καθώς και στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση άρχισαν σήμερα επ' αόριστον εθνική απεργία στην Πολωνία απαιτώντας μισθολογικές αυξήσεις, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ZNP, της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής ένωσης του τομέα.
«Στις 8 Απριλίου αρχίζουμε την απεργία», ανέφερε στο Twitter ο Σλάβομιρ Μπρόνιαρτς, μετά την αποτυχία στη διάρκεια της νύκτας των διαπραγματεύσεων «ύστατης ευκαιρίας», όπως είχαν αποκληθεί, με τη συντηρητική κυβέρνηση, δύο ημέρες πριν από τις απολυτήριες εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οκτώ ημέρες πριν από αυτές του Δημοτικού.
Σύμφωνα με δύο συνδικάτα που απεργούν, η ZNP του Μπόνιαρτς και το Forum ZZ, σχεδόν 80% των σχολικών ιδρυμάτων αποφάσισαν με δημοψήφισμα να συμμετάσχουν στην κινητοποιήση, ποσοστό που αντιπροσωπεύει περισσότερους από 500.000 εκπαιδευτικούς.
Το συνδικάτο Αλληλεγγύη, που πρόσκειται στους κυβερνώντες συντηρητικούς, αποστασιοποιήθηκε από τα άλλα συνδικάτα υπογράφοντας χθες, Κυριακή, το βράδυ συμφωνία με την κυβέρνηση και αποχωρώντας από την κινητοποίηση.
Η Αλληλεγγύη ενέκρινε την κυβερνητική πρόταση για μισθολογική αύξηση 15% ολόκοληρο το 2019, ενώ τα άλλα συνδικάτα εξακολουθούν να ζητούν περίπου το διπλάσιο.
Ο ακαθάριστος βασικός μισθός ενός έμπειρου εκπαιδευτικού ανέρχεται σε σχεδόν 3.500 ζλότι (814 ευρώ), ποσό που αντιπροσωπεύει περίπου το 70% του μέσου μηνιαίου μισθού στην Πολωνία. Αυτός ενός εκπαιδευτικού, που αρχίζει τη σταδιοδρομία του, αντιστοιχεί στο μισό του μέσου μισθού, σύμφωνα με το συνδικάτο ZNP.
Επίσης πολλοί εκπαιδευτικοί είναι δυσαρστημένοι με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την οποία χαρακτηρίζουν χαοτική.
«Είμαστε έτοιμοι να πείσουμε την κυβέρνηση πως αυτή η απεργία δεν έχει μόνο οικονομικά κίνητρα, αλλά υπερασπίζεται επίσης την ποιότητα της εκπαίδευσης, που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Μπρόνιαρτς της ZNP.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.