Κοσμος

Λαθροκυνηγός σκοτώθηκε από ελέφαντα και τον έφαγαν τα λιοντάρια

Είχε πάει σε εθνικό πάρκο της Αφρικής για να κυνηγήσει παράνομα ρινόκερους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιοντάρι
Λιοντάρι / © Pixabay

Ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να ήταν λαθροκυνηγός ρινόκερων, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα από ελέφαντα και στη συνέχεια κατασπαράχτηκε από λιοντάρια σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της διεύθυνσης του εθνικού πάρκου Κρούγκερ της Νότιας Αφρικής.

Οι χωροφύλακες του πάρκου εντόπισαν μόνο το κρανίο και το παντελόνι του θύματος. Οι αρχές της περιοχής διευκρίνισαν ότι έχουν συλληφθεί τέσσερις από τους συνεργούς του θύματος-λαθροκυνηγού.  

Οι συνεργοί είπαν στους συγγενείς του θύματος ότι είχαν πάει στο πάρκο για να κυνηγήσουν ρινόκερους όταν ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης ένας ελέφαντας σκότωσε τον άνδρα.

Πρόσθεσαν στις αρχές ότι μετέφεραν το πτώμα του στην άκρη του δρόμου και στη συνέχεια το εγκατέλειψαν ενημερώνοντας την οικογένειά του για τον θάνατό του και η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για να βρει τη σορό αλλά και για να εντοπίσει και τους υπόλοιπους λαθροκυνηγούς.

Τους αποδόθηκαν κατηγορίες για κατοχή όπλων και πυρομαχικών χωρίς άδεια, λαθροθηρία και παράνομη είσοδο στο πάρκο και θα βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου.

Τα απομεινάρια του άνδρα βρέθηκαν λίγες μέρες αργότερα, με τους φύλακες να πιστεύουν ότι λιοντάρια τον κατασπάραξαν.

Το κέρατο του ρινόκερου αξίζει περίπου 9.000 δολάρια ανά 450 γραμμάρια στην Ασία, γεγονός που οδηγεί σε έξαρση του παράνομου εμπορίου. Είναι ένα πολύτιμο συστατικό στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και θεωρείται σύμβολο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ