- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λιβύη: Σε επιφυλακή ο στρατός της αναγνωρισμένης κυβέρνησης
Δυνάμεις από τις ανατολικές επαρχίες «να απελευθερώσουν την πατρίδα»
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη, κήρυξε απόψε γενική στρατιωτική επιφυλακή μετά την πληροφορία ότι δυνάμεις που ελέγχουν τις ανατολικές επαρχίες κινούνται προς τα δυτικά «για να απελευθερώσουν την πατρίδα από την τρομοκρατία».
«Δώσαμε οδηγίες και κηρύξαμε γενική επιφυλακή για όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφαλείας που ανήκουν σε εμάς να είναι σε ετοιμότητα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.
Λίγο νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, που παραμένουν πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε ότι προετοιμάζονται για «να απελευθερώσουν την πατρίδα από την τρομοκρατία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο επιθυμητός τελικός προορισμός τους είναι η Τρίπολη.
Ο Άχμεντ Μισμάρι δεν είπε ευθέως ότι οι δυνάμεις αυτές θα μετακινηθούν προς την Τρίπολη. Τόνισε όμως ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Χάφταρ συγκεντρώνει τις δυνάμεις του για μια πιθανή αποστολή. «Δεν θέλουμε την Τρίπολη για την εξουσία ή τα χρήματα, θέλουμε την Τρίπολη για χάρη της αξιοπρέπειας και του κύρους ενός ισχυρού κράτους», είπε σε δημοσιογράφους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.