Κοσμος

Ουρανός από ομπρέλες στο Παρίσι (εικόνες)

Χρώμα και τέχνη στο Le Village Royal

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Le Village Royal
Le Village Royal / © Instagram

Το Παρίσι είναι φημισμένο για τα passages του, τα περάσματα από έναν δρόμο σε άλλον, και το Le Village Royal είναι ένα από τα πιο όμορφα.

Επειδή στις δύο πλευρές του παρελαύνουν μπουτίκ επώνυμων προϊόντων πολυτελείας, είναι αγαπημένος προορισμός όσων αρέσκονται να χαζεύουν βιτρίνες. Τώρα, έχουν έναν επιπλέον λόγο να πηγαίνουν εκεί: την εγκατάσταση «Umbrella Sky Project».

Οι καλλιτέχνες της πορτογαλικής ομάδας Sextafeira Producoes, με 800 ζωηρόχρωμες ομπρέλες εκτόξευσαν σε καινούργια ύψη την τέχνη του δρόμου. Όταν οι επισκέπτες εισέρχονται στο Le Village Royal, θαμπώνονται από ένα μαγικό, πολύχρωμο «στέγαστρο» ανοιχτών ομπρελών. Καθώς φωτίζει ο ήλιος, το πέρασμα γίνεται ένα εντυπωσιακό κομμάτι του Παραδείσου.Η Sextafeira Producoes ιδρύθηκε το 2004 και οι καλλιτέχνες της -όπως οι ίδιοι επισημαίνουν-, εμπνεόμενοι από τη Μαίρη Πόπινς ξεκίνησαν, το 2012, το «Umbrella Sky Project». Το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγκουέντα της Πορτογαλίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ Agitagueda και, έκτοτε, ταξίδεψε σε πολλές πόλεις του κόσμου -συνολικά, 25-, ακόμη και στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ.

le-village.jpg

Το πρότζεκτ θέλει να «φέρνει χρώμα και χαρά και να προωθεί μέρη και το περιβάλλον τους». Τα καταφέρνει.


VR Parapluies Expo HD

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ