Κοσμος

Μαντλίν: Τα βίντεο του κοριτσιού λίγες μέρες πριν την εξαφάνιση

Και πάλι στη δημοσιότητα με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Netflix

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
madeleine
Μία από τις τελευταίες εικόνες της Μαντλίν ΜακΚάν

Ένα βίντεο της Μαντλίν ΜακΚαν, λίγο πριν εξαφανιστεί, βλέπει και πάλι το φως της δημοσιότητας ενόψει και του ντοκιμαντέρ του Netflix, που αφορά στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού κοριτσιού από τουριστικό θέρετρο της Πορτογαλίας.

Στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί από κινητά τηλέφωνα, φαίνεται το μόλις τριών ετών κορίτσι να επιβιβάζεται στην πτήση από το αεροδρόμιο του East Midlands με προορισμό την Πορτογαλία, και στη συνέχεια στο λεωφορείο του αεροδρομίου όπου προσγειώθηκαν στο Αλγκάρβε.

Το βίντεο δόθηκε αρχικά στη δημοσιότητα από τους γονείς της μικρής, τέσσερις εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της στην Πράια Ντα Λουζ, αλλά δεν κυκλοφόρησε ευρέως. Πλέον, όμως και με αφορμή το ντοκιμαντέρ του Netflix, το οποίο έγινε χωρίς τη συμμετοχή των γονιών του κοριτσιού είδε και πάλι το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εικόνες της Μαντλίν βιντεοσκοπήθηκαν στις 28 Απριλίου του 2007, πέντε μέρες πριν εξαφανιστεί.

 

 

Το ντοκιμαντέρ του Netflix εξετάζει τις θεωρίες για την υπόθεση της εξαφάνισης ανάμεσα στις οποίες και εκείνη που θέλει τη μικρή να έπεσε θύμα trafficking και να μεταφέρθηκε σε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με το Netflix το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει «μαρτυρίες που δεν είχαν ακουστεί ποτέ από εκείνους που βρίσκονται στο επίκεντρο της ιστορίας» συμπεριλαμβανομένων και των φίλων των γονιών του κοριτσιού οι οποίοι όμως δεν συμμετείχαν σε αυτό υποστηρίζοντας ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι στην έρευνα.

Οι υπεύθυνοι του ντοκιμαντέρ χρειάστηκαν δύο χρόνια για να πάρουν συνέντευξη από πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης. Κάποιοι από τους μάρτυρες πάντως ισχυρίζονται ότι είδαν αγνώστους να κουβαλούν ένα παιδί τη νύχτα που εξαφανίστηκε το τρίχρονο κορίτσι.

Στο ντοκιμαντέρ μιλάει και ο Πορτογάλος ντεντέκτιβ που ανέλαβε αρχικά την υπόθεση ο οποίος εξακολουθεί να αμφιβάλει για τους γονείς της Μαντλίν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ