- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγγνώμη Όρμπαν για να μείνει στην οικογένεια του ΕΛΚ
Με επιστολή ο Ούγγρος πρωθυπουργός απολογείται για την προσβλητική του γλώσσα
Επιστολή με την οποία απολογείται μεν για την προσβλητική γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει, πλην όμως ξεκαθαρίζοντας ότι επιμένει στις πολιτικές του θέσεις απέστειλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στους συντηρητικούς Ευρωπαίους ηγέτες που κίνησαν τη διαδικασία για τον αποκλεισμό του κόμματός του Fidesz από την πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής το οποίο έχει στην κατοχή του Reuters, ο Ορμπάν ζητά από τον επικεφαλής του χριστιανοδημοκρατικού και Φλαμανδικού Κόμματος Βούτερ Μπέκε να επανεξετάσει την πρότασή του για αποκλεισμό του Fidesz από το ΕΛΚ.
Συνολικά 13 κόμματα στηρίζουν την πρόταση αποπομπής του Fidesz από το ΕΛΚ. Αντίστοιχες επιστολές έχει στείλει ο Όρμπαν και στα 13 κόμματα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ουγγρικής κυβέρνησης.
Αιτία της πρωτοβουλίας αυτής των 13 κομμάτων είναι η εκστρατεία του Fidesz με αφίσες και ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον ουγγρικό Τύπο, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο δισεκατομμυριούχος αμερικανός επενδυτής Τζορτζ Σόρος επιδιώκουν να ανοίξουν την Ουγγαρία στους μετανάστες.
Η συζήτηση εντός του ΕΛΚ για το αν θα αποκλειστεί το Fidesz από την πολιτική ομάδα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου.
«Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες στο θέμα της μετανάστευσης, της προστασίας της χριστιανικής κουλτούρας και για το μέλλον της Ευρώπης», αναφέρει ο Ορμπάν στην επιστολή του. «Επίσης δεν είναι μυστικό ότι δεν επιθυμούμε να αλλάξουμε τη θέση μας σε αυτά τα ζητήματα. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι είναι λογικό να επιλύσουμε αυτές τις διαφωνίες αποκλείοντας ένα κόμμα από την πολιτική μας οικογένεια. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα με σεβασμό να σας ζητήσω να επανεξετάσετε την πρότασή σας για αποκλεισμό του Fidesz, αν είναι δυνατό», αναφέρει ο Ούγγρος πρωθυπουργός στην επιστολή του, ενώ σε άλλο σημείο απολογείται για τη δήλωση στη γερμανική εφημερίδα «Welt am Sonntag», όπου χαρακτήρισε τους επικριτές του «χρήσιμους ηλίθιους».
«Στην πραγματικότητα είναι μια φράση του Λένιν, με την οποία σκόπευα να επικρίνω μια συγκεκριμένη πολιτική και όχι κάποιους πολιτικούς», προσπαθεί να δικαιολογηθεί ο Όρμπαν. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη, αν θεωρήσατε ότι η δήλωσή μου σας προσβάλλει προσωπικά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.