Κοσμος

Καμία πτήση με Boeing 737 Max 8 στη Βραζιλία

Στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας στην Αιθιοπία - Μεξικό και Παναμάς καθήλωσαν τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απώλειες για τη μετοχή της Boeing στη Wall Street
Απώλειες για τη μετοχή της Boeing στη Wall Street/©EPA/JUSTIN LANE

Η Βραζιλία έγινε την Τετάρτη η μεγαλύτερη αγορά της Λατινικής Αμερικής που καθήλωσε στο έδαφος τα Boeing 737 MAX 8, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Η απόφαση ελήφθη μετά την πολύνεκρη συντριβή ενός αεροσκάφους ίδιου τύπου στην Αιθιοπία, τέσσερις μήνες περίπου έπειτα από την αεροπορική τραγωδία στην Ινδονησία με αεροπλάνο της Lion Air, η οποία -φαίνεται να- εκτυλίχθηκε υπό παρόμοιες συνθήκες.

Σε ανακοίνωσή της η ANAC, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ανέφερε πως έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από διαβουλεύσεις με τις αρχές των ΗΠΑ, την κατασκευάστρια Boeing και αερομεταφορείς της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τα αεροπλάνα Βoeing 737 καθηλώνονται σε όλη την αμερικανική επικράτεια.

Καθηλώνονται τα αεροσκάφη και σε Μεξικό-Παναμά

Παράλληλα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις των 737 MAX 8 και MAX 9 προς και από τη χώρα. Το ίδιο μέτρο ανακοίνωσαν και οι αρχές του Παναμά.

Μέχρι στιγμής η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αργεντινής δεν έχει ανακοινώσει κάποια απόφαση, ωστόσο η Aerolineas Argentinas ανέστειλε οικειοθελώς τις πτήσεις των αεροσκαφών αυτών που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη μεσαίων αποστάσεων.

Διευκρινίζεται ότι στη Βραζιλία, η ANAC δεν έδωσε εντολή να ανασταλούν οι πτήσεις των MAX 9 παρά μόνο των MAX 8.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ