Κοσμος

Κατέρρευσε σχολείο στη Νιγηρία - Φόβοι για νεκρά παιδιά (video)

Τουλάχιστον δέκα παιδιά παγιδευμένα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κατάρρευση σχολείου στη Νιγηρία
Κατάρρευση σχολείου στη Νιγηρία/Twitter

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας μετά την κατάρρευση σχολείου.

Τουλάχιστον δέκα παιδιά έχουν παγιδευτεί μέσα στα συντρίμμια του Δημοτικού σχολείου τους που βρισκόταν στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας η οποία κατέρρευσε σήμερα το πρωί σε λαϊκή συνοικία του Λάγκος, στη Νιγηρία, έγινε γνωστό από διασώστη που βρίσκεται επιτόπου.


Σύμφωνα με κατοίκους, τους οποίους επικαλείται το Ρόιτερ, το Δημοτικό σχολείο είχε συνολικά 100 μαθητές, ενώ επτά παιδιά έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια. Ο Ντέριν, ένας νέος που συμμετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης στη στέγη της τετραώροφης πολυκατοικίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «τουλάχιστον 10 παιδιά» είναι παγιδευμένα μέσα στα συντρίμμια «και φαίνεται πως βρίσκονται στη ζωή».

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος απολογισμός για τα θύματα, καθώς στον τόπο του δυστυχήματος επικρατεί μεγάλη σύγχυση.

Το τριώροφο κτίριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την Τετάρτη στο Λάγος. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα και πλήθος πολιτών. Ο Ιμπραήμ Φαρίνλογε, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν θύματα, καθώς την ώρα της κατάρρευσης εντός του κτιρίου βρίσκονταν 100 μαθητές περίπου.

Η κατάρρευση κτιρίων στη Νιγηρία δεν είναι σπάνια. Το 2016 περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε εκκλησία στο νοτιοανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας. Την ίδια χρονιά, στο Λάγος, πενταώροφο κτίριο υπό κατασκευή μετατράπηκε σε ερείπια μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο θύμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ