- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απολογήθηκε η 21χρονη Ειρήνη στο Χονγκ Κονγκ
Αρνείται την κατηγορία διακίνησης ναρκωτικών και δηλώνει θύμα εξαπάτησης από φιλικό πρόσωπο
Απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ η 21χρονη Ειρήνη, η οποία συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο της πόλης έχοντας στην κατοχή της 2, 6 κιλά κοκαΐνης.
Η νεαρή Ελληνίδα αρνήθηκε τις κατηγορίες για διακίνηση και τόνισε πως δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των ναρκωτικών στον σάκο που εντόπισαν οι αρχές του Χόνγκ Κονγκ. Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν οι γονείς της 21χρονης.
Κατά τη διάρκεια 2,5 ωρών απολογία της η Ειρήνη αναφέρθηκε στη ζωή στη Μυτιλήνη και στις επαγγελματικές της δραστηριότητες. Είπε χαρακτηριστικά ότι είχε εργαστεί σε βενζινάδικο, σε κατάστημα ρούχων και σε καφέ, ενώ ανέφερε ότι ως κόρη αστυνομικού είχε βρεθεί πολλές φορές στο αεροδρόμιο μαζί με τον πατέρα της, γνώριζε για τον έλεγχο μέσω των ακτίνων «Χ» και πως εξ αυτού του λόγου, δεν θα ήταν δυνατόν, η ίδια να επιχειρήσει να μεταφέρει ναρκωτικά μέσω του αεροδρομίου στο Χονγκ Κονγκ.
Μίλησε, επίσης, για τη στενή φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος όπως ανέφερε ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε πρώτα στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ.
Η 21χρονη δήλωσε ότι ο Πέτρος της είχε εκδώσει τα εισιτήρια και της είχε προετοιμάσει το ταξίδι. «Του είχα απολυτή εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι», είπε στην απολογία της η 21χρονη. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος φίλος της έδωσε το επίμαχο σακίδιο με τα ναρκωτικά.
Η νεαρή κοπέλα διευκρίνισε ότι πέρασε από τρεις ελέγχους στις αποσκευές της και στον τρίτο μόνο βρέθηκαν τα ναρκωτικά. «Αν γνώριζα ότι ο σάκος περιείχε ναρκωτικά γιατί να μην τον πετάξω;» διερωτήθηκε στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με το protothma.gr το δικαστήριο δέχθηκε να θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο, το DVD, με τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο άλλοτε φίλος της 21χρονης Ειρήνης σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό, αποδεχόμενο δηλαδή ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι υπαρκτό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Το θύμα είχε γλιτώσει από ενέδρα θανάτου λίγους μήνες πριν
Τουλάχιστον 10.000 οι αγνοούμενοι στα χαλάσματα
Το χρονικό του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή μητέρα 4 παιδιών
Δροσίζει τους πολίτες σε μόλις 5 λεπτά
Πρόθεση περιορισμού της ισλαμιστικής παρουσίας και τα ανυπέρβλητα εμπόδια της αριστεράς
Πλέον αρχίζει να επικρατεί και πάλι ατμόσφαιρα ανησυχίας στις αγορές ως προς τον εφοδιασμό με υδρογονάνθρακες
Η στροφή στο εσωτερικό, ο κίνδυνος της υποβάθμισης των διεθνών κρίσεων και η πιθανότητα αλλαγής του πολιτικού χρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.