Κοσμος

Αστυνομικός ψεκάζει με σπρέι πιπεριού άνδρα σε αναπηρικό αμαξίδιο

Σάλος από το νέο κρούσμα απροκάλυπτης βίας σε αντικυβερνητική διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
French police forces pepper spray a man in a wheelchair

Κατακραυγή προκαλούν οι εικόνες ντροπής με Γάλλο αστυνομικό να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο άνδρα που βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Όπως μετέδωσε το RT, το συμβάν εκτυλίχθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τουλούζ της Γαλλίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο διαδηλωτής πλησίασε τον αστυνομικό, ζητώντας του πίσω τα προστατευτικά γυαλιά που του είχε αφαιρέσει ο ένστολος λίγο νωρίτερα. Εκείνος απαντά με σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο του άτυχου άνδρα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής σε κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων προκαλεί σάλο στην ευρωπαϊκή χώρα. Διαδηλωτές κάνουν λόγο για «απροκάλυπτη» και «ωμή» βία, υποστηρίζοντας ότι η γαλλική αστυνομία έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει βίαιες μεθόδους καταστολής, όπως δακρυγόνα, αντλίες νερού και σφαίρες από καουτσούκ.

Αστυνομικός ψεκάζει στο πρόσωπο άνδρα σε αναπηρικό αμαξίδιο
Αστυνομικός ψεκάζει στο πρόσωπο άνδρα σε αναπηρικό αμαξίδιο/Facebook

Οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων έχουν μπει πλέον στην 17η εβδομάδα από την έναρξή τους στα μέσα Νοεμβρίου, με τους διαδηλωτές να ζητούν μείωση του κόστους διαβίωσης, μεγαλύτερους μισθούς και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Πολλοί δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν να κατεβαίνουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο Εμανουέλ Μακρόν και να προκηρυχθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ