- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στο Κοινοβούλιο η συνέχεια για τον βουλευτή που έκλεψε σάντουιτς
Δύο εβδομάδες μετά την παραίτησή του για την κλοπή ο σάλος δεν έχει καταλαγιάσει ακόμα
Ο θόρυβος από την υπόθεση κλοπής ενός σάντουιτς από βουλευτή του σλοβενικού Κοινοβουλίου δεν έχει ακόμη κοπάσει στη χώρα και λάδι στη "φωτιά" έριξε ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας.
Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (List of Marjan Šarec- LMS) Ντάρι Κράισιτς, που - στα μέσα Φεβρουαρίου είχε παραιτηθεί όταν δημοσιοποιήθηκε το περιστατικό - δήλωσε ότι σκέφτεται να αποσύρει την παραίτησή του.
Την ερχόμενη Δευτέρα, το σλοβενικό Κοινοβούλιο θα συζητήσει το θέμα και θα εξετάσει την παραίτηση που υπέβαλε ο βουλευτής, ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων "STA" και στην εφημερίδα "Dnevnik" ότι η υπόθεση δεν έχει λάβει τέλος.
Η οριστική απόφασή του θα γίνει γνωστή μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και σίγουρα πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με όσα επισήμανε ο ίδιος ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι η απόφαση του να παραιτηθεί ήταν "πολύ βιαστική".
Ο κ. Κράισιτς, τόνισε, ότι δικηγόροι στους οποίους απευθύνθηκε τον διαβεβαίωσαν ότι η πράξη του την οποία ο ίδιος είχε αποκαλέσει "κοινωνικό πείραμα" δεν συνιστά κλοπή. Όταν κάποιος διαπράττει κλοπή συντρέχουν και ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το να έχει κέρδος απ' αυτή την πράξη, να την κρατήσει μυστική και, βέβαια, να μην πληρώσει για το αντικείμενο που έκλεψε, είπε ο κ. Κράισιτς.
Αντίθετα, σημείωσε, ο ίδιος πήρε ένα σάντουιτς από ένα κατάστημα στη Λιουμπλιάνα, οι υπάλληλοι του οποίου δεν του έδιναν σημασία για αρκετή ώρα, και στη συνέχεια το πλήρωσε.
Ο κ. Κράισιτς, είπε, ότι περίμενε αρκετή ώρα να τον προσέξουν οι υπάλληλοι του καταστήματος, οι οποίοι - πρόσθεσε - του "φερόντουσαν σαν να μην υπάρχει" και γι' αυτό τον λόγο αποφάσισε να τσεκάρει την ασφάλεια του σουπερμάρκετ φεύγοντας με το σάντουιτς. Στη συνέχεια, όμως, επέστρεψε και το πλήρωσε.
Ο 54χρονος βουλευτής του LMS μετάνιωσε για την πράξη του και υπενθύμισε ότι ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους και τη διεύθυνση του καταστήματος για την αναστάτωση που προκλήθηκε.
Το θέμα έγινε γνωστό και βγήκε εκτός...συνόρων όταν ο βουλευτής διηγήθηκε το "κοινωνικό πείραμα" που έκανε σε συναδέλφους του στην κοινοβουλευτική επιτροπή γεωργίας. Αργότερα, μετά το θόρυβο που ξέσπασε, ο βουλευτής παραιτήθηκε.
Υπενθυμίζεται, ότι, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του LMS, Μπράνε Γκολούμποβιτς, είχε καταδικάσει την πράξη του βουλευτή χαρακτηρίζοντας την ως "απαράδεκτη" και είχε επισημάνει πως ο κ. Κράισιτς παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία, σε πλήρη συμμόρφωση "με τα υψηλά ηθικά πρότυπα του LMS".
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.