- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ενδεχόμενο αναστολής της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να πλήξει σημαντικά την επενδυτική διάθεση, η οποία θα αποτυπωθεί στα ελληνικά ομόλογα, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η έκθεση της Κομισιόν, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε μία σειρά μεταρρυθμίσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών και η υιοθέτηση νέου νομικού πλαισίου προστασίας της πρώτης κατηγορίας.
Η έκθεση προειδοποιεί πως αν δεν υπάρξει επιτάχυνση στην εφαρμογή των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, τότε είναι πιθανό το Eurogroup της 11ης Μαρτίου να «παγώσει» τη δόση.
Παρόλο που η Ελλάδα δεν έχει αυτήν τη στιγμή άμεση ανάγκη ρευστότητας λόγω του αποθεματικού ασφαλείας (cash buffer), σε περίπτωση που τελικά «παγώσει» η δόση, αυτό ενδέχεται να πλήξει το αίσθημα των επενδυτών προς τα ελληνικά ομόλογα, την στιγμή μάλιστα, που η κυβέρνηση πίστευε σε μία θετική αξιολόγηση, σύμφωνα με τη WSJ.
«Η Αθήνα έχει στόχο να εκδώσει νέο 10ετές ομόλογο τον επόμενο μήνα, το πρώτο από τον Μάρτιο του 2010» αναφέρει χαρακτηριστικά η WSJ, διευκρινίζοντας ότι χάρη στο cash-buffer η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άμεσα του ενός δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.
Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι «η Αθήνα ήλπιζε σε μια θετική αξιολόγηση ως σήμα προς τους πιθανούς ξένους επενδυτές πως η οικονομία της βρίσκεται σε μία κατάσταση επιστροφής στην κανονικότητα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε πρόκειται να τεθεί σε ισχύ
Εκτός ελέγχου περισσότερες από 200 πυρκαγιές - Στον «αέρα» ο τελικός του Μουντιάλ;
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.