- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με ψεύτικο όπλο η απόπειρα αεροπειρατείας στο Ντουμπάι
Σε αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Biman Bangladesh Airlines με 142 επιβάτες
Ψεύτικο πιστόλι κρατούσε ο Μπανγκλαντεσιανός επιβάτης, ο οποίος απείλησε χθες να ανατινάξει ένα αεροσκάφος με προορισμό την Ντάκα και έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ανδρών των ειδικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης δεν έφερε πάνω του εκρηκτικά.
Χθες, ένα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Biman Bangladesh Airlines με 142 επιβάτες, που πραγματοποιούσε πτήση προς το Ντουμπάι, επέστρεψε στην Τσιταγκόνγκ όπου πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση λόγω της ύποπτης συμπεριφοράς ενός επιβάτη που φάνηκε να θέλει να κάνει αεροπειρατεία.
Ο πιλότος αποφάσισε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση όταν ένα μέλος του πληρώματος του είπε πως ο επιβάτης συμπεριφερόταν ύποπτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ανησυχίες για πιθανή ύπαρξη ενός σχεδίου αεροπειρατείας.
Το Μπόιγνκ 737 θα κατευθυνόταν από την Ντάκα στο Ντουμπάι μέσω Τσιταγκόνγκ.
Ο επίδοξος αεροπειρατής επιχείρησε να εισέλθει στο πιλοτήριο και απείλησε ότι έχει όπλο. Όταν αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και οι 148 επιβάτες και εισέβαλαν στο αεροπλάνο οι ειδικές δυνάμεις τον πυροβόλησαν και λίγο αργότερα ο ύποπτος κατέληξε.
Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές γιατί ο ύποπτος επιχείρησε να πραγματοποιήσει αεροπειρατεία και η αστυνομία ερευνά πώς ο άνδρας αυτός κατάφερε να επιβιβαστεί στην πτήση.
Αξιωματούχοι του στρατού δήλωσαν ότι επρόκειτο για έναν 25χρονο Μπανγκλαντεσιανό.
«Φαινόταν διανοητικά ασταθής. Ακούσαμε ότι είχε ένα προσωπικό ζήτημα με την σύζυγό του και (ότι) απαίτησε να μιλήσει με την πρωθυπουργό. Αλλά εξακολουθούμε να το ερευνούμε. Δεν θέλουμε να καταλήξουμε ακόμη σε συμπεράσματα», δήλωσε ο Κουσούμ Ντεουάν της αστυνομίας του Τσιταγκόνγκ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Ναγίμ Χασάν δήλωσε στο Reuters ότι «είναι ευθύνη της υπηρεσίας αυτής να ερευνά κάθε επιβάτη προτού επιβιβαστεί και ότι αυτό είχε γίνει και σε αυτό το αεροσκάφος αλλά για εμάς είναι αναπάντητο το ερώτημα με ποιον τρόπο επιβιβάστηκε με ένα πιστόλι».
«Τώρα επικεντρωνόμαστε σε δύο θέματα, το παρελθόν και την ταυτότητά του και το ζήτημα ασφαλείας για το πώς επιβιβάστηκε με ένα πιστόλι».
Η εταιρεία Biman Bangladesh ιδρύθηκε το 1972 και πετάει σε 16 χώρες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.