- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο «Ελ Τσάπο» θα ζητήσει την επανάληψη της δίκης του
Ένας από τους ενόρκους παραδέχηκε ότι δεν τηρούσαν τις οδηγίες του δικαστή
Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο Μεξικανός βαρόνος των ναρκωτικών που κρίθηκε πρόσφατα ένοχος για σωρεία αδικημάτων και είναι αντιμέτωπος με την ποινή των ισοβίων, σκοπεύει να ζητήσει την επανάληψη της δίκης του αφού ένας από τους ενόρκους παραδέχηκε ότι δεν τηρούσαν τις οδηγίες του δικαστή.
Ο δικηγόρος Εντουάρντο Μπαλαρέσο, σε επιστολή του προς τον δικαστή Μπράιαν Κόγκαν, του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν, ανέφερε ότι ο πελάτης του σκοπεύει να υποβάλει αίτημα για νέα δίκη, με βάση τις αποκαλύψεις που έκανε ο ένορκος σε συνέντευξή του στο Vice News.
Υπό κανονικές συνθήκες, η αίτηση αυτή υποβάλλεται μέσα σε διάστημα 14 ημερών από την έκδοση της απόφασης, κάτι που σημαίνει ότι οι δικηγόροι έχουν περιθώριο μέχρι την επόμενη Τρίτη για να την καταθέσουν. Ο Μπαλαρέσο όμως ζήτησε να του δοθεί παράταση 30 ημερών.
Ο εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Ο Γκουσμάν κρίθηκε ένοχος στις 12 Φεβρουαρίου για διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και άλλες κατηγορίες. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.
Ο Κόγκαν είχε δώσει οδηγίες στους ενόρκους να μην διαβάζουν τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης για την υπόθεση, ούτε να τη συζητούν μεταξύ τους στους τρεις μήνες που διήρκησε η εκδίκαση. Ωστόσο, ένας ένορκος, που δεν κατονομάστηκε, είπε στο Vice News ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνήθιζαν να διαβάζουν τις αναρτήσεις που έκαναν οι δημοσιογράφοι στο Twitter. Πολλοί ένορκοι μάλιστα είπαν ψέματα όταν ο δικαστής τους ρώτησε ευθέως αν είχαν διαβάσει συγκεκριμένα άρθρα σχετικά με την υπόθεση.
Στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας που είχαν ληφθεί στη δίκη αυτή, οι ένορκοι μεταφέρονταν καθημερινά από και προς το δικαστήριο από ένοπλους αστυνομικούς και τα ονόματά τους δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα. Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι τα μέτρα αυτά ήταν αναγκαία επειδή ο Γκουσμάν ήταν γνωστό ότι εκφόβιζε τους μάρτυρες κατηγορίας.
Ο Γκουσμάν είχε δραπετεύσει δύο φορές από φυλακές στο Μεξικό, πριν συλληφθεί και πάλι, τον Ιανουάριο του 2016. Εκδόθηκε στις ΗΠΑ έναν χρόνο αργότερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.