- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλβανία: 15 συλλήψεις για τα επεισόδια στο πρωθυπουργικό μέγαρο
Άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται
Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τη χθεσινή διαδήλωση μπροστά από την έδρα της αλβανικής κυβέρνησης, κατηγορούμενοι για βιαιοπραγίες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και για πρόκληση ζημιών στο κτίριο, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία των Τιράνων.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, που αξιώνει την αποχώρηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για «διαφθορά», και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος, που επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο κτίριο της κυβέρνησης, χωρίς να το επιτύχει.
Οι 15 συλληφθέντες «κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον αστυνομικών και ότι έσπασαν πόρτες, τζάμια κι επίσης (προκάλεσαν ζημιές) σε έργα τέχνης στην κεντρική είσοδο της έδρας της κυβέρνησης» αναφέρεται στο δελτίο τύπο.
Άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται.
Η αστυνομία προσήγαγε επιπλέον καμιά εικοσαριά διαδηλωτές, πέντε εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και νοσηλεύονται.
Εξάλλου, περίπου 15 άνθρωποι, διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των Τιράνων, για αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.