- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κατά 22% αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία
Στα 900 ευρώ οι μηνιαίες αποδοχές - Αντιδρούν οι επιχειρήσεις
Σε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22% προχώρησε στις αρχές του 2019 η Ισπανία, με τον πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Σάντσεθ να διαμηνύει ότι «δεν μπορεί μια πλούσια χώρα να έχει φτωχούς εργαζόμενους».
Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η ισπανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η αύξηση θα ενισχύσει τις δαπάνες και τις προσλήψεις, ενισχύοντας παράλληλα τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας. Ωστόσο, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και τα στελέχη των επιχειρήσεων παραμένουν επιφυλακτικοί, υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε πρόσθετη ανάπτυξη της οικονομίας δεν θα είναι αρκετή για να αντισταθμίσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα χαθούν, καθώς οι εταιρείες αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά την άνοδο του κόστους εργασίας.
Ήδη, η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας εκτιμά ότι η αλλαγή του κατώτατου μισθού θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια περίπου 125.000 θέσεων εργασίας εντός του 2019.
Η αύξηση στα 900 ευρώ (από 736 τον μήνα) έχει άμεσες επιπτώσεις περίπου στο 8% του ισπανικού εργατικού δυναμικού, ήτοι 1,2 εκατ. εργαζόμενοι. Ωστόσο, έχει γίνει αισθητή και στην τσέπη πολλών καταναλωτών, που βλέπουν τις τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες να αυξάνονται καθώς οι επιχειρήσεις μετακυλίουν το κόστος στους αγοραστές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.