- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου στις Ευρωεκλογές μετά το Brexit
Οι οδηγίες από την Πρεσβεία στο Λονδίνο
Οδηγίες για το πώς θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου οι Έλληνες που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο στη μετά Brexit εποχή, έδωσε με ανάρτησή της στο Facebook η πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με αυτή:
Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα για τις Ευρωεκλογές, καθώς η χώρα θα έχει ήδη αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Όσοι Έλληνες πολίτες, κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου, επιθυμούν να ψηφίσουν, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε γειτονικά κράτη-μέλη ΕΕ. Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση–δήλωση στο Προξενικό Γραφείο Λονδίνου ή στα Άμισθα Προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds και Birmingham, έως και τις 21 Μαρτίου 2019, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους της ελληνικής διπλωματικής ή προξενικής Αρχής της πόλης στη χώρα της ΕΕ που θα επιλέξουν κατά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησής τους.
Η αίτηση-δήλωση θα συμπληρώνεται μόνο μέσω του διαδικτυακού τόπου του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο και θα εκτυπώνεται σε τρία (3) αντίγραφα. Στη συνέχεια, ο εκλογέας θα καταθέτει τα τρία (3) αντίγραφα στο Προξενικό Γραφείο Λονδίνου ή στα Άμισθα Προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds και Birmingham, μαζί με φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή της σελίδας του διαβατηρίου στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία του. Όσον αφορά το Προξενικό Γραφείο Λονδίνου, οι αιτήσεις θα κατατίθενται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 09:30-14:30.
Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνεται και από νόμιμα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο (με θεωρημένο το γνήσιο υπογραφής από ελληνική δημόσια Αρχή) ή και ταχυδρομικώς, σε περίπτωση που συντρέχει σοβαρός λόγος (μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, θέμα υγείας, ηλικίας κλπ).
Τέλος, Έλληνες πολίτες οι οποίοι διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα έχουν ήδη υποβάλει αίτηση-δήλωση στο Προξενικό Γραφείο Λονδίνου ή στα Άμισθα Προξενεία Εδιμβούργου, Γλασκώβης, Γιβραλτάρ, Leeds και Birmingham και που, ενδεχομένως, θα βρίσκονται στην Ελλάδα την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών (26.5.2019) για οποιονδήποτε λόγο, δεν στερούνται το δικαίωμα να ψηφίσουν στην Ελλάδα, στον Δήμο της βασικής τους εγγραφής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ψηφίσει αλλού την προηγουμένη (δηλαδή 25.5.2019, ημέρα ψηφοφορίας στο εξωτερικό). Τυχόν τέτοια ενέργεια συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα επισύροντας ποινικές και άλλες κυρώσεις.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.