Κοσμος

Καταρρακτώδεις βροχές στην Αυστραλία- Νεκρά ζώα παντού, στους δρόμους οι κροκόδειλοι (εικόνες, video)

Έπεσε βροχή ενάμιση χρόνου μέσα σε περίπου επτά ημέρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
floods-australia
Αυστραλία/ ©TWITTER/DailySabah

Οι αρχές σχεδιάζουν να ρίξουν σήμερα από τον αέρα ζωοτροφή σε εγκαταλειμμένα βοοειδή στην πλημμυρισμένη βόρεια Αυστραλία, όπου μεγάλα τμήματα γης βρίσκονται κάτω από το νερό και οι απώλειες ζώων κτηνοτροφίας υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν αυτή την εβδομάδα την παραλιακή πόλη Τάουνσβιλ στην Πολιτεία Κουίνσλαντ πλημμύρισαν βοσκοτόπια που είχαν προηγουμένως πληγεί από πολυετή ξηρασία.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν πολυάριθμα βοοειδή παγιδευμένα σε κομμάτια γης που δεν έχουν πλημμυρίσει, αλλά περιβάλλονται από νερό, ή νεκρά και ετοιμοθάνατα μέσα στη λάσπη ενώ την ίδια ώρα οι κροκόδειλοι έχουν βγει στους δρόμους.

«Έπεσε βροχή ενάμιση χρόνου μέσα σε περίπου επτά ημέρες», λέει τηλεφωνικά στο Ρόιτερ ο κτηνοτρόφος Μάικλ Μπάλεϊ από το Μπιντούραν Στέισον δυτικά του Τζούλια Κρικ στην ύπαιθρο της Κουίνσλαντ.

Ο Μπάλεϊ λέει πως πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις τρεις ιδιοκτησίες του και είδε το νερό να εκτείνεται για μίλια προς κάθε κατεύθυνση. Υπολόγισε πως έως το 60% των βοοειδών, που έτρεφε στη διάρκεια της ξηρασίας, σκοτώθηκαν από την πλημμύρα.

«Είναι καταστροφή ... υπάρχουν παντού νεκρά ζώα», είπε. «Όχι μόνο βοοειδή, αλλά και πρόβατα, καγκουρό, αγριογούρουνα, πέθαναν όλα υποφέροντας».

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε πως η κυβέρνηση αναμένει απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ζώων κτηνοτροφίας και οι αρχές εργάζονται πάνω σ' ένα σχέδιο για να παρασχεθεί τροφή σε παγιδευμένα ζώα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ