Κοσμος

Βρυξέλλες: Έχει κλείσει το θέμα με το Brexit, δεν αλλάζουν οι όροι

Νέο μήνυμα των «27» προς τη Βρετανία να αποδεχτεί την υπάρχουσα συμφωνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Brexit
Brexit/©EPA/ANDY RAIN

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταϊάνι δήλωσε την Τρίτη ότι τα 27 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν ενωμένα και δεν είναι διατεθειμένα να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του «διαζυγίου» με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με τον χρόνο για το Brexit να μειώνεται δραματικά (29 Μαρτίου) και την πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι να πιέζει για νέα συμφωνία με ευνοϊκότερους όρους, οι Βρυξέλλες δεν δείχνουν διατεθειμένες να κάνουν βήμα πίσω.

«Οι 27 κυβερνήσεις παραμένουν ενωμένες στο Brexit. Ελπίζω να αποφύγουμε ένα σκληρό Brexit. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι θα επαναδιαπραγματευτούμε μια συμφωνία (για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου), η οποία έχει ήδη εγκριθεί από τις χώρες-μέλη της ΕΕ» ανέφερε ο Ταϊάνι στους δημοσιογράφους.

Τα λένε στο τηλέφωνο Τουσκ-Μέι

Το βράδυ είναι προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και τον προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μία ημέρα μετά την απόρριψη στη Βουλή των Κοινοτήτων της τροπολογίας που καλούσε τη βρετανική κυβέρνηση να επιδιώξει την παράταση του άρθρου 50, δηλαδή να μην γίνει το Brexit στις 29 Μαρτίου.

Η τροπολογία αυτή ζητούσε επίσης από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να αποκλείσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και να μη βγάλει τον λαό της Σκωτίας από την ΕΕ χωρίς τη θέλησή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ