Κοσμος

Εντυπωσιακές εικόνες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ψαρέματος σε παγωμένη λίμνη

Επαγγελματίες ψαράδες έβγαλαν καλάμια στη Σιρόκα Πολιάνα της Βουλγαρίας σε υψόμετρο 1.500 μ.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλγαρία
Βουλγαρία / © EPA/VASSIL DONEV

«Πάλεψαν» με τις ισχυρές χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες και βούτηξαν μέχρι τα γόνατα για να φτάσουν στα σημεία όπου θα δοκίμαζαν τις αντοχές τους, τόσο στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών συνθηκών, όσο και στο ψάρεμα σε... παγωμένη λίμνη.

Επαγγελματίες ψαράδες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λίμνη Σιρόκα Πολιάνα (Shiroka Polyana), σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και έλαβαν μέρος σε έναν διαγωνισμό ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Πρόκειται -όπως μετέδωσαν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης- για το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψαρέματος σε παγωμένη λίμνη, το οποίο συγκέντρωσε συμμετοχές από 15 χώρες (Ουκρανία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Μογγολία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία και ΗΠΑ).

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ψαρέματος. Βουλγαρία
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ψαρέματος. Βουλγαρία / © EPA/VASSIL DONEV

Έπειτα από μία εβδομάδα προετοιμασίας σε λίμνες και κοντινά φράγματα, οι 150 διαγωνιζόμενοι ρίχτηκαν στη «μάχη» ενάντια στον πάγο, φορώντας λαστιχένιες μπότες και σκάβοντας τον πάγο για να φτάσουν στο πολυπόθητο «τρόπαιο», τη μεγαλύτερη ψαριά. Από τους 150 διαγωνιζόμενους, 75 ήταν αυτοί που διαγωνίστηκαν στο ατομικό μέρος και οι υπόλοιποι στο ομαδικό.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ψαρέματος. Βουλγαρία
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ψαρέματος. Βουλγαρία / © EPA/VASSIL DONEV

Σε ομαδικό επίπεδο, πρωταθλητές στέφθηκαν οι Λιθουανοί ψαράδες, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Λευκορωσία και στην τρίτη η Ουκρανία. Η βουλγαρική ομάδα κατέκτησε την όγδοη θέση. Σε ατομικό επίπεδο, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο 52χρονος Gintas Balchevichus από τη Λιθουανία και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Antil Silanpaa από τη Φινλανδία.

20627404.jpg
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ψαρέματος. Βουλγαρία / © EPA/VASSIL DONEV


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ