- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Εντυπωσιακές εικόνες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ψαρέματος σε παγωμένη λίμνη
Επαγγελματίες ψαράδες έβγαλαν καλάμια στη Σιρόκα Πολιάνα της Βουλγαρίας σε υψόμετρο 1.500 μ.
«Πάλεψαν» με τις ισχυρές χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες και βούτηξαν μέχρι τα γόνατα για να φτάσουν στα σημεία όπου θα δοκίμαζαν τις αντοχές τους, τόσο στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών συνθηκών, όσο και στο ψάρεμα σε... παγωμένη λίμνη.
Επαγγελματίες ψαράδες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη λίμνη Σιρόκα Πολιάνα (Shiroka Polyana), σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και έλαβαν μέρος σε έναν διαγωνισμό ιδιαίτερο και ξεχωριστό.
Πρόκειται -όπως μετέδωσαν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης- για το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψαρέματος σε παγωμένη λίμνη, το οποίο συγκέντρωσε συμμετοχές από 15 χώρες (Ουκρανία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Μογγολία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία και ΗΠΑ).
Έπειτα από μία εβδομάδα προετοιμασίας σε λίμνες και κοντινά φράγματα, οι 150 διαγωνιζόμενοι ρίχτηκαν στη «μάχη» ενάντια στον πάγο, φορώντας λαστιχένιες μπότες και σκάβοντας τον πάγο για να φτάσουν στο πολυπόθητο «τρόπαιο», τη μεγαλύτερη ψαριά. Από τους 150 διαγωνιζόμενους, 75 ήταν αυτοί που διαγωνίστηκαν στο ατομικό μέρος και οι υπόλοιποι στο ομαδικό.
Σε ομαδικό επίπεδο, πρωταθλητές στέφθηκαν οι Λιθουανοί ψαράδες, στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Λευκορωσία και στην τρίτη η Ουκρανία. Η βουλγαρική ομάδα κατέκτησε την όγδοη θέση. Σε ατομικό επίπεδο, το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο 52χρονος Gintas Balchevichus από τη Λιθουανία και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Antil Silanpaa από τη Φινλανδία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.