Κοσμος

Ξεκίνησε η «Επιχείρηση Χρυσή Αυγή» των Anonymous

Διέρρευσαν πακτωλό εμπιστευτικών εγγράφων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51415-105131.jpg

Περισσότερα από 3.700 έγγραφα διέρρευσαν οι Anonymous, στα πλαίσια επιχείρησης με το όνομα «OpGoldenDawn» (Επιχείρηση Χρυσή Αυγή). Τα έγγραφα υποτίθεται ότι απέσπασαν από τη Διεύθυνση Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η ομάδα των χακτιβιστών μάλιστα προτρέπει τους οπαδούς της να κρατήσουν αντίγραφα των εμπιστευτικών εγγράφων, που δημοσιεύθηκαν στο cyberguerrilla.org, για να βεβαιωθούν ότι δεν θα αφαιρεθούν από την κυβέρνηση και δηλώνουν, «Όλοι γνωρίζουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, παράλληλα με το οικονομικό χάος η κυβέρνηση επέτρεψε στους Ναζί της Χρυσής Αυγής να σαμποτάρουν την ακεραιότητα όλης της χώρας και των Ευρωπαϊκών αρχών σχετικά με την ελευθερία και τη ηθική».

«Σήμερα δίνουμε ένα χτύπημα στην κοροϊδία με μια σειρά από διαρροές, για να αποκαλύψουμε την αλήθεια σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης της Ελλάδας στην κατασκοπεία με την βοήθεια των μονάδων διαδικτυακού εγκλήματος του ENISA και του ΟΑΣΕ. Οι υπεύθυνοι για τις συλλήψεις των συναδέλφων lulz θα τιμωρηθούν με την επιχείρηση OP Payback», προσθέτουν, προειδοποιώντας τέλος για διαρροή περισσότερων εγγράφων στο μέλλον.

Γ.Σ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ