- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Εθελοντής υποδύθηκε τον Ναζί και έφαγε ξύλο από γιαγιά
Στην Ιταλία - Η αναπαράσταση της συμμαχικής απόβασης έκρυβε απρόοπτα
Την κατάσταση στα χέρια της πήρε μια ηλικιωμένη στην Ιταλία, η οποία άρχισε να χτυπά με την τσάντα της έναν «Γερμανό στρατιώτη».
Δεν πρόκειται για απόπειρα ληστείας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η ηλικιωμένη δεν άντεξε να βλέπει εκ νέου μπροστά της Ναζί του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Να φύγετε. Να φύγετε από εδώ» φώναζε η μαινόμενη γυναίκα, χτυπώντας με την τσάντα της τον άνδρα που υποδυόταν έναν Γερμανό στρατιώτη κατά τη διάρκεια αναπαράστασης της συμμαχικής απόβασης στην παραθαλάσσια πόλη Άντσιο. Το συμβάν εκτυλίχθηκε την Κυριακή στη γειτονική πόλη Νετούνο, στην κεντρική πλατεία Ματσίνι (περίπου 60 χλμ. από την πρωτεύουσα, Ρώμη). Για τις ανάγκες της αναπαράστασης επιστρατεύτηκαν vintage τεθωρακισμένα, στρατιωτικά οχήματα παλαιότερων δεκαετιών και εκατοντάδες κομπάρσοι με στολές των Ναζί.
Αυτή η βουτιά στον χρόνο, όμως, ήταν αρκετή για να ξυπνήσει δυσάρεστες αναμνήσεις στην ηλικιωμένη και η κατάσταση να ξεφύγει από έλεγχο.
Στη μάχη του Άντσιο (22 Ιανουαρίου 1944) οι συμμαχικές δυνάμεις επικράτησαν των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών Ναζί. Θεωρείται από τις πιο κομβικές για την απελευθέρωση της ιταλικής χερσονήσου από τις δυνάμεις του Φασισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.