Κοσμος

Πότε τελικά θα τα ξαναπούν face to face Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-ουν

Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-ουν
Συνάντηση Τραμπ και Κιμ Γιονγκ-ουν/©EPA/JEON HEON-KYUN

Από τον περασμένο Ιούνιο και την ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ-ουν στη Σιγκαπούρη πέρασαν αρκετοί μήνες.

Αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας συναντήθηκαν αρκετές φορές, προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για το νέο τετ α τετ των δύο ηγετών και να καταγραφεί η πρόοδος στις συζητήσεις για σειρά κρίσιμων θεμάτων, με την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής και την άρση των κυρώσεων της Δύσης κατά της Πιονγκγιάνγκ να βρίσκονται κάθε φορά στην κορυφή της ατζέντας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος, η επόμενη σύνοδος κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα έχουν την ευκαιρία να τα ξαναπούν, θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Η τοποθεσία για τη νέα συνάντηση δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Κιμ Γιονγκ-ουν και Ντόναλντ Τραμπ
Κιμ Γιονγκ-ουν και Ντόναλντ Τραμπ/©EPA/KEVIN LIM/THE STRAITS TIMES

Η ανακοίνωση έγινε μετά το τετ α τετ που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Λευκό Οίκο με τον Κιμ Γιονγκ Τσολ (σ.σ. δεξί χέρι του ηγέτη της Βόρειας Κορέας).

«Ο πρόεδρος ανυπομονεί να συναντήσει τον πρόεδρο Κιμ σε μια τοποθεσία που θα ανακοινωθεί αργότερα» τόνισε η Σάρα Σάντερς, χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητική» τη συνάντηση (διάρκειας 90 λεπτών) του Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη αξιωματούχο. Και πρόσθεσε ότι «οι συνομιλίες θα συνεχιστούν».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ