Κοσμος

Σκότωσε σύζυγο και την ερωμένη δικηγόρο του (εικόνες)

Και πήδηξε από τη γέφυρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκότωσε σύζυγο και την ερωμένη δικηγόρο του
Σκότωσε σύζυγο και την ερωμένη δικηγόρο του/EPA-EFE

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ενός άνδρα στην Ισπανία, ο οποίος κρίθηκε ένοχος το 2003 για τη δολοφονία της συζύγου του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο Χοσέ Ξαβιέρ Σαλβαδόρ Κάλβο, 50 ετών, αυτοκτόνησε την Παρασκευή, αφού σκότωσε με μαχαίρι την 47χρονη Ρεμπέκα Σανταμαλία Κάνσερ, δικηγόρο στο επάγγελμα, η οποία τον είχε εκπροσωπήσει στη δίκη για τη δολοφονία της συζύγου του. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, η 47χρονη δικηγόρος ήταν παντρεμένη και είχε συνάψει ερωτική σχέση με τον 50χρονο.

Ο Χοσέ Ξαβιέρ Σαλβαδόρ Κάλβο είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για την ανθρωποκτονία της συζύγου του, της 22χρονης Πατρίτσια Μορέλ, την οποία σκότωσε με πιστόλι στις 22 Μαΐου 2003. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Ιανουάριο του 2017. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έβαλε τέλος στη ζωή του, πέφτοντας από γέφυρα στην πόλη Τερουέλ (περιφέρεια της Αραγονίας).

Η 47χρονη δικηγόρος και ο 50χρονος εραστής και δολοφόνος της
Η 47χρονη δικηγόρος και ο 50χρονος εραστής και δολοφόνος της/Antonio García/Heraldo de Aragon

Χοσέ Ξαβιέρ Σαλβαδόρ Κάλβο και Ρεμπέκα Σανταμαλία Κάνσερ
Χοσέ Ξαβιέρ Σαλβαδόρ Κάλβο και Ρεμπέκα Σανταμαλία Κάνσερ/Angel de Castro/El Periódico

Λίγες ώρες αργότερα, στην κατοικία του στη Σαραγόσα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα της δικηγόρου. Λίγο νωρίτερα, είχαν ενημερωθεί από τον σύζυγό της για την εξαφάνισή της.

Δολοφονημένες από σύζυγο, πρώην εραστή ή σύντροφο 

Για την υπόθεση αυτή παραχώρησε συνέντευξη Τύπου η Κάρμεν Σάντσεθ, περιφερειάρχης της Αραγονίας.

«Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι δυο τους είχαν προσωπικές σχέσεις. Το οικογενειακό περιβάλλον το επιβεβαίωσε. Πρόκειται για ένα έγκλημα βίας με βάση το φύλο» τόνισε.

«Δεν θα επιτρέψουμε ένα βήμα προς τα πίσω στο θέμα της βίας με βάση το φύλο» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος επεσήμανε ότι «τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες» στην Ισπανία, από τον σύζυγό τους, τον πρώην σύντροφό τους ή τον εραστή τους.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, 47 γυναίκες δολοφονήθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες στην Ισπανία το 2018.

Με πληροφορίες από El Periódico/Elmundo.es

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ