Κοσμος

Ισχυρή έκρηξη σε πανεπιστήμιο της Λυών (video)

Στην βιβλιοθήκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lion
Λυών/ ©instagram/ ivanlukasevic

Ισχυρή έκρηξη στην πανεπιστημιούπολη της La Doua στη Λυών το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο κτίριο Mendel που φιλοξενεί την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες «μια ισχυρή έκρηξη άπο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκλήθηκε στην οροφή της Βιβλιοθήκης  λίγο μετά τις 9 π.μ.».

Οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ατύχημα, που συνέβη κατά τις εργασίες στεγανοποίησης στην οροφή του κτιρίου. Προκλήθηκε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα την έκρηξη τριών κυλίνδρων αερίου στην οροφή. 

Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο, αλλά οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο για να βεβαιωθούν ότι η φωτιά δεν θα επεκταθεί.

Το Πανεπιστήμιο ζητά από τους σπουδαστές και τους επισκέπτες να μένουν μακριά από το κτήριο τουλάχιστον 100 μέτρα. 

Η έκρηξη τριών φιαλών αερίου την οποία ακολούθησε μια θεαματική πυρκαγιά στη στέγη ενός πανεπιστημιακού κτιρίου, κοντά στη Λυών (νοτιοανατολική Γαλλία), είχε αποτέλεσμα τρεις ελαφρούς τραυματισμούς και την εκκένωση της πανεπιστημιούπολης, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Η πυρκαγιά, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 ώρα Ελλάδας, στην ταράτσα ενός κτιρίου της πανεπιστημιούπολης Ντουά, στη Βιλερμπάν στην περιοχή της Λιόν, τέθηκε «υπό έλεγχο» στα τέλη του πρωινού, σύμφωνα με τους πυροσβέστες. Όμως το πανεπιστήμιο προειδοποίησε στο Twitter πως «η επέμβαση των συνεργείων διάσωσης θα συνεχιστεί όλη την ημέρα» «ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η φωτιά δεν θα αναζωπυρωθεί».

Πλάνα που γυρίστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες και αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν θεαματικές εκρήξεις τις οποίες ακολούθησαν μεγάλες φλόγες, στη συνέχεια μια στήλη μαύρου καπνού.

Το πανεπιστήμιο Λιόν 1 ειδικεύεται στο πεδίο των θετικών επιστημών και στην πανεπιστημιούπολή του, που εκκενώθηκε από τους πυροσβέστες, συχνάζουν περίπου 800 άτομα.

Υπάλληλος του πανεπιστημίου εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε μια ισχυρή έκρηξη, την οποία ακολούθησαν δύο εκρήξεις μικρότερης ισχύος στη στέγη του κτιρίου που βρίσκεται κοντά στη βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζει κυρίως ένα εργαστήριο χημείας και βιοχημείας.

Οι τρεις φιάλες αερίου είχαν αποθηκευτεί στην ταράτσα του κτιρίου από μια εταιρία δημοσίων έργων, που πραγματοποιούσε μονωτικές εργασίες. Οι αιτίες της έκρηξης είναι προς το παρόν άγνωστες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.