Κοσμος

«OMG, μπέικον»: Η 18χρονη που το 'σκασε από τη Σαουδική Αραβία απολαμβάνει τη ζωή (εικόνες, video)

Ποιους ευχαρίστησε στις πρώτες επίσημες δηλώσεις της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 18χρονη που το 'σκασε από τη Σαουδική Αραβία
Η 18χρονη που το 'σκασε από τη Σαουδική Αραβία/EPA/ΤHAI IMMIGRATION BUREAU

Την καθημερινότητα χωρίς περιορισμούς απολαμβάνει η 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία, που «το 'σκασε» από την οικογένειά της και έπειτα από έναν ταξιδιωτικό Γολγοθά, έφθασε στον Καναδά, όπου της χορηγήθηκε άσυλο με απόφαση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Η Ράχαφ Μοχάμεντ αλ-Κούνουν δοκίμασε μπέικον (σ.σ. το χοιρινό απαγορεύεται στο Ισλάμ) και πήγε για καφέ, φορώντας ένα κοντό φόρεμα που άφηνε ακάλυπτα τα πόδια της. Είναι ορισμένες μόνο από τις ελευθερίες που δεν ήταν σε θέση να απολαύσει λόγω του συντηρητικού βασιλείου των Σαούντ.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που ανέβασε στο Snapchat. Μπροστά της υπάρχει ένα πρωινό με αυγά και μπέικον. «Ω Θεέ μου, μπέικον», είναι η λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα, μαζί με μερικά emoji καρδιές και τη σημαία του Καναδά. Η 18χρονη μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία με τον πρωινό καφέ της, όπου σε δεύτερο πλάνο φαίνονται τα γυμνά της πόδια.

bacon-canada.jpg

Η Ράχαφ Μοχάμεντ αλ-Κούνουν βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής, όταν εγκλωβίστηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ και ζητούσε να της χορηγηθεί άσυλο.

cafe-canada.jpg

Όπως είχε επανειλημμένα επαναλάβει σε εκκλήσεις της στα social media, η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο, καθώς η οικογένειά της δεν σταματούσε να της ασκεί ψυχολογική και σωματική βία, ωθώντας την να διαφύγει στο Κουβέιτ και από εκεί με αεροπλάνο στην Ταϊλάνδη. Τελικός προορισμός της ήταν η Αυστραλία, όπου και θα ζητούσε πολιτικό άσυλο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, με τον πρωθυπουργό του Καναδά να τη βγάζει από το αδιέξοδο, χορηγώντας της άσυλο.

Όπως έγινε γνωστό, η Costi Immigrant Services (σ.σ. ο οργανισμός που τη βοηθά στο νέο της ξεκίνημα) έχει προσλάβει έναν σωματοφύλακα για να την προστατεύσει, καθώς η νεαρή έχει δεχτεί απειλές στο διαδίκτυο. Ο συγκεκριμένος οργανισμός τη βοηθά να βρει προσωρινή στέγη και να υποβάλει τα χαρτιά της για την ένταξή της στο σύστημα υγείας του Καναδά.

«Έφυγε από το Ισλάμ και ουσιαστικά έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της και αυτό την τρομάζει. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα είναι ποτέ μόνη» εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού Μάριο Καλλά.

«Σας ευχαριστώ»

Σε συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη, η Μοχάμεντ ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις του Καναδά και της Ταϊλάνδης, καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

«Είμαι μία από τις τυχερές. Ξέρω ότι υπάρχουν άτυχες γυναίκες που εξαφανίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν ή που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την πραγματικότητά τους» τόνισε.

Η 18χρονη πρόσθεσε επίσης πως επιθυμεί να εργαστεί για την υποστήριξη της ελευθερίας των γυναικών σε όλο τον κόσμο. «Σήμερα και για τα επόμενα χρόνια, θα εργαστώ για να υποστηρίξω την ελευθερία των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ελευθερία που γνώρισα την πρώτη ημέρα που έφτασα στον Καναδά».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η πρώτη προτεραιότητά της είναι να μάθει αγγλικά. Τόνισε, ακόμη, πως θέλει να είναι ανεξάρτητη, να ταξιδεύει και να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις για την εκπαίδευση, τη σταδιοδρομία της και τον άνδρα που θέλει να παντρευτεί.

«Δεν είχα λόγο σε κανένα από αυτά. Σήμερα μπορώ με υπερηφάνεια να πω ότι είμαι σε θέση να μπορώ να λάβω όλες αυτές τις αποφάσεις» κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι θέλει μια «ήσυχη, ιδιωτική ζωή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ