Κοσμος

Οι Βρετανοί «ψηφίζουν» τη Ryanair ως τη χειρότερη αεροπορική εταιρεία

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην έρευνα της «Which»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ryanair
Ryanair / © EPA/SERGEY DOLZHENKO

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ψηφίζεται από τους Βρετανούς ως ο χειρότερος αερομεταφορέας κοντινών αποστάσεων που απογειώνεται από τους αερολιμένες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας Which κατατάσσουν την Ryanair στην τελευταία θέση ανάμεσα σε 19 αερομεταφορείς. Οι καλύτερες πέντε είναι η εταιρεία με έδρα το Γκέρνσεϊ Aurigny Air Service, οι ελβετικές Swiss Airlines, η Jet2, και η KLM.

Εκπρόσωπος της ιρλανδικής εταιρείας σχολίασε ότι η επιτυχία του αερομεταφορέα δεν αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα της έρευνας.

Οι δύο άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Βρετανίας, η Easyjet και British Airways, κατέλαβαν την 11η και 15η θέση.

Η Easyjet κερδίζει την British Airways γιατί προσφέρει καλύτερο φαγητό και ποτά, έχει καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και είναι πιο οικονομική. Και οι δύο εταιρείες έχασαν πόντους επειδή δεν διαθέτουν άνετα καθίσματα.

Η Ryanair που εκτιμά ότι θα καταφέρει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 141 εκατομμυρίων επιβατών το 2019 έπιασε πάτο στη διαδικασία επιβίβασης των επιβατών, στην άνεση των θέσεων, στα ποτά και τρόφιμα που προσφέρει αλλά και στο γενικό περιβάλλον των καμπίνων των αεροσκαφών της.

Η Which σημειώνει «χιλιάδες άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως δεν θα ξαναπετάξουν με Ryanair».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ