Κοσμος

Στο έλεος της φύσης: Εγκλωβισμένοι τουρίστες στην Ταϊλάνδη λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά λιμάνια και αεροδρόμια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tropical Storm Pabuk reaches Thailand: 'There won't be anything left'

Εγκλωβισμένοι παραμένουν εκατοντάδες τουρίστες στα νησιά του Κόλπου της Ταϊλάνδης, καθώς αεροδρόμια και λιμάνια έχουν κλείσει λόγω της καταιγίδας Παμπούκ.

Η ταχύτητα των ανέμων έφθασε τα 75 χλμ./ώρα, με κύματα ύψους 5 μέτρων να σφυροκοπούν τις ακτές. Κάτοικοι και επισκέπτες κλείστηκαν σε σπίτια και ξενοδοχεία. Εκτεταμμένες διακοπές ρεύματος καθώς κλαδιά δέντρων έπεσαν σε καλώδια ηλεκτροδότησης στις επαρχίες Νακόν Σι Ταμαράτ και Σουράτ Τανί, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για την πρώτη τροπική καταιγίδα που πλήττει αυτήν την περιοχή, εκτός της λεγόμενης Εποχής των Μουσώνων, εδώ και περίπου 30 χρόνια.

Storm Pabuk approaches Southern Thailand

Πλημμύρες

Στην πόλη Πακ Πανάγκ, οι δρόμοι έγιναν... ποτάμια, την ώρα που όλα τα δρομολόγια των πλοίων ακυρώθηκαν.

Παράλληλα, δεν έγινε καμία άφιξη και αναχώρηση αεροπλάνου στα τρία περιφερειακά αεροδρόμια: το Σουράτ Τανί, το Νακόν Σι Ταμαράτ και το Κο Σαμούι. Μόνο στο νησί Κο Πα Νγκαν υπάρχουν 10.000 τουρίστες που περιμένουν να εξασθενήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να φύγουν.

Thailand: Tropical Storm Pabuk hits Ko Samui beach

Στη νήσο Κο Τάο, ντόπιοι και επισκέπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ελλείψεις προϊόντων και καυσίμων, καθώς ο ανεφοδιασμός έχει σταματήσει.

Η καταιγίδα Παμπούκ αναμένεται να εξασθενίσει το πρωί του Σαββάτου, ενώ θα κινείται πάνω από τη θάλασσα του Ανταμάν, όπου βρίσκονται τα τουριστικά θέρετρα Κράμπι και Πουκέτ.

Όπου φύγει, φύγει

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες εγκατέλειψαν τα νησιά στον Κόλπο της Ταϊλάνδης από την Τετάρτη, ενώ η καταιγίδα πλησίαζε απειλητικά.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Οι παραλίες άδειασαν» ανέφερε ο Πούι Σουριβάν, κάτοικος του Κο Πα Νγκαν.

Πνίγηκαν άνθρωποι

Οι αρχές έχουν τοποθετήσει κόκκινες σημαίες στις παραλίες, απαγορεύοντας το μπάνιο. Την Πέμπτη ένας Ρώσος τουρίστας αψήφησε την απαγόρευση και πνίγηκε στο Κο Σαμούι.

Στην επαρχία Πατανί, κοντά στα σύνορα με τη Μαλαισία, ένας ψαράς έχασε τη ζωή του το πρωί της Παρασκευής, όταν το σκάφος του παρασύρθηκε από κύματα αρκετών μέτρων, την ώρα που επέστρεφε στο λιμάνι. Ένα άλλο μέλος του πληρώματος συνεχίζει να αγνοείται.

Thousands flee Thai islands as Tropical Storm Pabuk hits resorts and villages

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ