Κοσμος

Θανατικές ποινές για τους ενόχους της δολοφονίας Κασόγκι

Η εισήγηση του γενικού εισαγγελέα κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στη Σαουδική Αραβία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζαμάλ Κασόγκι
Τζαμάλ Κασόγκι/©EPA/ERDEM SAHIN

Την επιβολή της θανατικής ποινής στους 5 από τους 11 υπόπτους για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη, πρότεινε ο γενικός εισαγγελέας κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας σε ποινικό δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δικηγόροι των υπόπτων ζήτησαν να ενημερωθούν για τις κατηγορίες που βαρύνουν τους πελάτες τους, προτείνοντας να λάβουν προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό από το δικαστήριο, η συνεδρίαση διεκόπη, ωστόσο δεν ορίστηκε νέα ημερομηνία.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, συνεργάτης της Washington Post και σφοδρός επικριτής του βασιλείου των Σαούντ, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη από Σαουδάραβες πράκτορες. Αρκετοί θεωρούν ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκεται ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση 18 ανθρώπων που διαμένουν στη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι έχουν ήδη συλληφθεί στη χώρα τους και θεωρούνται ύποπτοι για ανάμιξη στην ανθρωποκτονία. Το Ριάντ έχει απορρίψει το αίτημα, ξεκαθαρίζοντας ότι η δίκη θα γίνει στη Σαουδική Αραβία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ