Κοσμος

Ο χριστουγεννιάτικος ορίζοντας της Νέας Υόρκης από ...μπισκότο

Εμβληματικά κτίρια της πόλης με γεύση τζίντζερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Υόρκη
Νέα Υόρκη / © Nico Schinco

Τα μπισκότα από τζίντζερ συνηθίζονται στη Νέα Υόρκη, τα Χριστούγεννα. Και η βραβευμένη «αρχιτέκτων» μπισκότων πιπερόριζας Μπέατριζ Μίλερ (Beatriz Muller) φιλοτέχνησε, καμωμένο στο χέρι, ένα αντίγραφο του ορίζοντα των κτιρίων της Νέας Υόρκης από αυτό το υλικό. Το αντίγραφο είναι βρώσιμο!

Η μπισκοτένια Νέα Υόρκη εκτίθεται καθ' όλη τη διάρκεια των φετινών γιορτών στο Williams Sonoma Columbus Circle και αναπαριστά πέντε εμβληματικά κτίρια του Big Apple: το Empire State Building, το One World Trade Center, το Chrysler Building, το Woolworth Building και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Χρειάστηκε περίπου δύο μήνες η Μίλερ για να «ανεγείρει» την πόλη από μπισκότα πιπερόριζας (και περισσότερα από 91 κιλά μπισκότων τζίντζερ και 27 κιλά γλάσο). Η μπισκοτένια πόλη, που «οικοδομήθηκε» σε συνεργασία με την εταιρεία λιανικής ειδών κουζίνας και οικιακής επίπλωσης Williams Sonoma και το μεσιτικό γραφείο StreetEasy, έχει ύψος 1,8 μέτρα και όλα τα κτίρια της Νέας Υόρκης είναι υπό κλίμακα.

biscuits2.jpg

Η Μίλερ προχώρησε: τοποθέτησε ανάμεσα στα κτίρια, δύο πολυκατοικίες και μία μονοκατοικία. Μετρό, ταξί, ανθρωπάκια. Ένα κτίριο υπό οικοδόμηση, σακούλες με σκουπίδια στα πεζοδρόμια, παιδιά να παίζουν στο Central Park, τουρίστες να παίρνουν φωτογραφίες. Και κάποιες χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες, όπως κάποιον που πουλάει χριστουγεννιάτικα δέντρα, αγιοβασίληδες να σουλατσάρουν στα πεζοδρόμια. Δρόμοι καλυμμένοι με γλάσο (για να δηλώνεται ότι έχει χιονίσει και ότι υπάρχει πατημένο βρώμικο χιόνι στον δρόμο). Δέντρα από αποξηραμένον άνηθο και δεντρολίβανο.

biscuits3.jpg

«Έχω τελειοποιήσει τις δεξιότητες να φιλοτεχνώ δομές από μπισκότα τζίντζερ χρησιμοποιώντας πραγματικά μπισκότα τζίντζερ, μπισκότα που τρώγονται. Και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό» δηλώνει η Μπέατριζ Μίλερ. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η βρώσιμη τέχνη πρέπει να είναι ακριβώς αυτό: βρώσιμη».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.