Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ειρήνη στη Γη και αρμονία»… στο Παλάτι; (video, εικόνες)

Το μήνυμα των Χριστουγέννων θα μεταδοθεί αύριο και θα έχει αιχμές για το Brexit αλλά και για τις συννυφάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισσα Ελισάβετ
Βασίλισσα Ελισάβετ / © EPA/JOHN STILLWEL

Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ για τα φετινά Χριστούγεννα θα μεταδοθεί από το SkyNews και θα εστιάζει στην ανάγκη για «ειρήνη στη Γη και καλή θέληση από όλους». Η αρμονία σύμφωνα με την 92χρονη μονάρχη της Αγγλίας είναι απαραίτητη για τη Βρετανία περισσότερο από ποτέ.

Το μήνυμα θα είναι ενωτικό σε μια περίοδο που βρίσκει τη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου πιο διχασμένη από ποτέ λόγω του Brexit. Θα απευθύνει έκκληση για αρμονία και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι ενδεχομένως να αναφέρεται στα σύννεφα έντασης στο Παλάτι μετά την ανακοίνωση της μετακόμισης του πρίγκιπα Χάρι και της δούκισσας Μέγκαν Μαρκλ από τη γειτονιά του… αδελφού του Ουίλιαμ.

Ως επικεφαλής του κράτους η βασίλισσα Ελισάβετ δεν επιτρέπεται να παίρνει θέση δημοσίως για τα πολιτικά ζητήματα της χώρας της.

lizzy1.jpg

Φέτος το μήνυμα θα μεταδοθεί από το μικρό σαλόνι του Μπάκιγχαμ με τη βασίλισσα να κάθεται μπροστά από το τζάκι. Δείτε το σχετικό τρέιλερ.

Το γύρισμα του μηνύματος πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και η Ελισάβετ θα κάνει έναν απολογισμό του 2018 με αναφορές στην παρουσία της εθνικής Αγγλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ, στον γάμο του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, στον γάμο της κόρης του γιου της Άντριου, την πριγκίπισσα Ευγενία και στη γέννηση του μικρού πρίγκιπα Λιούις.

Από ενδυματολογικής άποψης η Ελισάβετ Β' θα εμφανισθεί με ένα μεταξωτό φόρεμα της Angela Kelly και μια καρφίτσα με ρουμπίνια και διαμάντια, δώρο του συζύγου της το 1966. 

lizzy2.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ