Κοσμος

Τσαβούσογλου: Ας ξυπνήσουν όσοι ονειρεύονται μηδέν στρατεύματα στην Κύπρο

Εντείνει τα πνεύματα ο Τούρκος ΥΠΕΞ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsavusoglu2342.jpg
©EPA

Με προκλητικές δηλώσεις συνεχίζει την ρητορική του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από το βήμα της τουρκικής βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Μετά τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και των τουρκοκυπρίων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπενθυμίζει «σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα στη Κύπρο, να ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ».

Ο κ. Τσαβούσογλου χαρακτήρισε μάλιστα την Κύπρο «εθνική υπόθεση» της Τουρκίας ενώ πρόσθεσε ότι χρειάζονται ειλικρινείς προσπάθειες για μια δίκαιη και μόνιμη λύση.

«Πλέον δεν τίθεται θέμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόνο για να γίνεται λόγος. Θα ορίσουμε τι, γιατί, σε ποιες παραμέτρους, σε ποιο πλαίσιο θα συζητήσουμε. Υπενθυμίζω ξανά σε εκείνους που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις, μηδέν στρατεύματα: Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, να το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα γίνει ποτέ» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους υδρογονάνθρακες δε, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η θέση της Τουρκίας είναι καθαρή.

«Θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις στα πεδία που έχει προσκαλέσει η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και στην ΑΟΖ που παλαιότερα είχε καταγραφεί στον ΟΗΕ. Πλέον έχουμε και γεωτρύπανο. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα εκεί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας» πρόσθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ