Κοσμος

Επτάχρονη Ινδή «έδωσε» τον μπαμπά της στην αστυνομία για μία τουαλέτα (εικόνες)

«Με εξαπάτησε», είπε, «να τον συλλάβετε», πρόσθεσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tamil.jpg

Μια επτάχρονη Ινδή κατήγγειλε τον πατέρα της στην αστυνομία, επειδή δεν τήρησε την υπόσχεσή του να φτιάξει εσωτερική τουαλέτα στο σπίτι τους.

Η Χανίφα Ζαάρα, στην επιστολή της προς την αστυνομία, αναφέρει ότι ο πατέρας της την εξαπάτησε και για αυτό πρέπει να συλληφθεί. Πολλοί Ινδοί δεν έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα και σχεδόν 500 εκατ. άτομα κάνουν τις ανάγκες τους στο ύπαιθρο, σύμφωνα με τη Unicef.

Η Χανίφα ζει με τους γονείς της στην πόλη Αμπούρ και δεν είχε ποτέ τουαλέτα στο σπίτι της, όπως και οι περισσότεροι στη γειτονιά της. Ζήτησε από τον πατέρα της να φτιάξει μία, όταν ήταν στο νηπιαγωγείο, και εκείνος της το υποσχέθηκε, αρκεί να αρίστευε στο σχολείο.

«Ντρεπόμουν να βγαίνω έξω και ένιωθα άσχημα όταν με κοίταζαν οι άνθρωποι», είπε στο BBC η μικρούλα, ενώ ανησυχούσε και επειδή έμαθε στο σχολείο τους κινδύνους που ενέχει για την υγεία της το να κάνει τις ανάγκες της σε εξωτερικούς χώρους.

tamil2.jpg

Το κορίτσι πήγε στο αστυνομικό τμήμα μαζί με τη μητέρα της, Μεχαρέν. Μαζί της είχε όλα τα βραβεία που έχει πάρει στο σχολείο και στη συνέχεια ρώτησε στην αστυνομικό «Μπορείτε να μου δώσετε μια τουαλέτα;». Η επιμονή της συγκίνησε την αστυνομικό, η οποία τελικά ειδοποίησε τους αξιωματούχους της περιοχής, που σχεδιάζουν πλέον να συγκεντρώσουν χρήματα για να φτιάξουν πάνω από 500 τουαλέτες στην περιοχή που ζει η Χανίφα.

Όσο για τις σχέσεις πατέρα- κόρης, μετά από την... τιμωρία 10 ημερών που του είχε επιβάλει η μικρή, διάστημα κατά το οποίο δεν του μιλούσε, τελικά η αστυνομικός την έπεισε να τον συγχωρήσει.

tamil3.jpg

«Από το νηπιαγωγείο είμαι πρώτη στην τάξη μου. Τώρα πάω στην δεύτερη τάξη. Και ακόμη λέει ότι θα φτιάξει την τουαλέτα. Αυτό είναι μια μορφή εξαπάτησης, οπότε σας παρακαλώ να τον συλλάβετε», γράφει για τον πατέρα της στην επιστολή της προς την αστυνομία. «Αν δεν τον συλλάβετε, τουλάχιστον αναγκάστε τον να δηλώσει εγγράφως πότε θα μου φτιάξει τουαλέτα», αναφέρει ακόμη.

Από την πλευρά του ο Εχσανουλάχ, πατέρας της Χανίφα, είπε στο BBC πως άρχισε να κατασκευάζει την τουαλέτα αλλά δεν είχε τα χρήματα να την ολοκληρώσει καθώς αυτή την περίοδο είναι άνεργος. «Ζήτησα από τη Χανίφα να μου δώσει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά σταμάτησε να μου μιλάει γιατί δεν τήρησα την υπόσχεσή μου», συμπλήρωσε.

tamil4.jpg

Η πιτσιρίκα δεν πείθεται από τα επιχειρήματά του. «Πόσο καιρό θα του ζητάω το ίδιο πράγμα; Συνέχεια μου λέει την ίδια δικαιολογία ότι δεν έχει αρκετά χρήματα. Οπότε πήγα στην αστυνομία», είπε η Χανίφα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ