Κοσμος

Επέλαση του χιονιά στις ΗΠΑ - Ένας νεκρός στη Βόρεια Καρολίνα (εικόνες, video)

Χιονοθύελλες, κρύο και χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20376724.jpg
© EPA/TANNEN MAURY

Σφοδρές χιονοθύελλες σαρώνουν τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ εξαιτίας των οποίων ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και σε ορισμένες περιοχές το χιόνι έχει φτάσει το μισό μέτρο.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε από πτώση δένδρου στο αυτοκίνητό του. Το όχημα του θύματος βρέθηκε σε ποτάμι και σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για τον εντοπισμό της σορού.

Χιλιάδες πτήσεις στην περιοχή έχουν ακυρωθεί λόγω της κακοκαιρίας.



«Επικίνδυνο σύστημα»

Περισσότεροι από 300.000 πολίτες έχουν πληγεί από τις συνεχείς διακοπές της ηλεκτροδότησης στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα, στην Αλαμπάμα, στο Τεννεσί και στην Τζόρτζια.  

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η χιονοθύελλα αναμένεται να μετακινηθεί από τις ακτές της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας αλλά θα εξακολουθεί να είναι ένα «επικίνδυνο σύστημα».  

Major snowstorm buries North Carolina and Virginia

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο. Σχεδόν 60 τροχαία ατυχήματα αναφέρθηκαν στην Βιρτζίνια, ενώ στη Βόρεια Καρολίνα οι συγκρούσεις αυτοκινήτων έχουν ξεπεράσει τις 500. 

Major Winter Storm Slams South with Snow, Sleet

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ